Ma született a világ legjobb bokszolója, elhunyt a ralivilágbajnok - Január 17-én történt

A sport világában nincs olyan nap, amely nem lenne jeles valamilyen szempontból. A sport365.hu sportnaptárában minden nap felelevenítjük az aktuális nap múltbéli eseményeit.


- 1954-ben a mai napon rendezték meg a Forma-1-es Argentin Nagydíjat Buenos Airesben. A versenyt a Maseratit kormányzó legenda, Juan Manuel Fangio nyerte.

- 2008-ban a Norvégiában megrendezett 8. férfi kézilabda-Európa-bajnokság nyitónapján – a C csoport második mérkőzésén – a magyar együttes 35-28-ra veri Spanyolországot.

- Háromszoros nehézsúlyú világbajnok, minden idők legnagyobb bokszolójaként tartják számon. Mérlege 56 győzelem (37 KO), 5 vereség. Muhammad Ali a világ legjobban elismert embereinek egyike. Az egyik legnagyszerűbb bokszolóként és a legnagyobb hatással rendelkező személyiségek egyikeként tartják számon. 1999-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az évszázad legjobb sportolójának választotta.

- A mai napon ünnepli születésnapját Mandula Petra (35) magyar teniszezőnő, Cuauhtémoc Blanco (40) mexikói labdarúgó, Oleg Lisogor (34) ukrán úszó, Dwayne Wade (31), amerikai kosárlabdázó és Álvaro Arbeloa (30) spanyol labdarúgó.

- A mai napon született a tragikus sorsú Richard Burns raliversenyző. 1996-tól vett részt a rallyvilágbajnokságon. Ezalatt tíz futamgyőzelmet szerzett, és 2001-ben világbajnok lett. 2003-ban agytumort állapítottak meg nála, aminek következtében 2005. november 25-én,néhány nap kóma után a londoni Westminsterben elhunyt. 2005 december 4-én a Top Gear című brit televíziós müsor emlékezett meg róla. A gyászszertartás 2005 december 22-én a chelsea-i St Luke's templomban tartották. 2007-ben a Subaru, Richard emléke előtt tisztelegve kiadta az RB320-as Imprezát. Az autóeladásokból befolyt teljes összeget a Richard Burns alapítványnak ajánlották fel. A skót Travis nevű banda kiadott egy lemezt, The Boy With No Name címmel, mellyel Richardra emlékeztek.

Videók