Sajnos nem jutott ki a férfi röplabda-válogatott az Eb-re

Buktunk az utolsó selejtezőn.


A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a macedón csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtező hatodik, utolsó fordulójában szerdán, így nem jutott ki a kontinenstornára.

 
A román Bogdan Tanase irányította válogatott egy 3-0-s vagy egy 3-1-es sikerrel még reménykedhetett volna a kvalifikációban, ám vereségével csoportja utolsó helyén zárt. A magyaroknak ez volt a hatodik meccsen az ötödik vereségük.
 
A szkopjei összecsapáson végig a hazaiak akarata érvényesült, a magyar válogatott csak időnként tudta megnehezíteni riválisa dolgát. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak feladóátlója, Nikola Gjorgiev volt 18 ponttal.
 
A magyarok augusztusban 3-2-re kikaptak a macedónoktól hazai pályán, 3-2-re győztek Svájcban, majd előbb 3-0-ra, utána 3-1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól. Múlt szombaton Kazincbarcikán szenvedtek 3-2-es vereséget a svájciaktól.
 
A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jutott ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.
 
A Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.
 
Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 6. (utolsó) forduló, F csoport:
Macedónia-Magyarország 3-0 (21, 20, 21)
a legeredményesebb magyar pontszerzők: Németh Sz. 13, Baróti 10
 
A csoport másik mérkőzésén:
Svájc-Ukrajna 2-3 (-20, 26, -21, 15, -14)
A végeredmény: 1. Ukrajna 16 pont, 2. Macedónia 9, 3. Svájc 7, 4. Magyarország 4

Videók