Röplabda: sima gödöllői vereség a Challenge-kupában

Az őszi bajnoki ezüstérmes TEVA-Gödöllői RC hazai pályán simán, 3:0-ra kikapott a görög Olimpiakosz Pireusz csapatától a Challenge-kupa 1. fordulójának első meccsén.


Az indulás jobban sikerült a vendégeknek, ügyesebben oldották meg a problémás helyzeteket és megérdemelten térhettek előnnyel az első technikai szünetre 3:8. Továbbra is az történt a pályán, amit a görög csapat akart. Ludvig Zsolt edző időt kért 5:13. Pár pont erejéig határozottabbá is váltak a gödöllőiek, de maradt a jelentős előny a vendégeknél 7:16. Feladót cserélt a hazai csapat 8:19,ennek ellenére a pireusziak előnye továbbra sem akart olvadni. TEVA időkérés 9:21. Megunta az alárendelt szerepet a gödöllői csapat és a végjátékban megmutatott valamit a tudásából. Minden igyekezet ellenére a vendégek biztosan nyerték az első játszmát (14:25, 0:1).

Továbbra sem találta - rossz hasonlattal élve - a „góllövő cipőjét" a hazai csapat. Ludvig edző időkéréssel és cserével akart lelket rázni lányaiba 1:5. Paprikásabb is lett a gödöllőiek játéka, de a felzárkózáshoz ez sem volt elég 4:8. A magasabb sebességbe kapcsolt TEVA gárda, csak a lépést tudta tartani a görögökkel 11:16. Csengeri Petra helyett Kriegel Zsófi lépett a pályára. Bomba ütése pár pontos lendületet adott a gödöllői csapatnak, a vendégek időt kértek 14-16. Továbbra is maradt a lelkesedés a hazai oldalon és a zavar a vendégeknél 18:16. A görög edző időkéréssel sikeresen rázta fel csapatát 19:21. A végjátékban jobban összpontosító Olimpiakosz sikeresen állt ellen a nagyobb kedvvel játszó TEVA GRC -nek, és megnyerte a második játszmát (21:25, 0:2).

Az előző játszma alapján tudta a vendégcsapat, hogy keményen kell kezdenie. Ez sikerült is nekik és nagy előnnyel térhettek az első technikai szünetre 2:8. Ismét Kriegel Zsófi bomba ütésének örülhetett a hazai közönség, de most már jobban figyelt a vendégcsapat 6-11. Széles Petra helyett Hackl Szilvi lépett a pályára 7:13. A második pihenőig tovább nőtt a vendég előny 7:16. Kettős csere és néhány szép megoldás a hazai oldalon, de a vendégek stabil előnyét nem sikerült csökkenteni. Ludvig Zsolt időt kért 12:21. A játékrész végére Háfra Domi is pályára lépett. Sajnos a szerencse is a vendégek mellé szegődött és könnyedén nyerték a harmadik játszmát (13:25, 0:3).

Ludvig Zsolt, a Gödöllő vezetőedzője
"A második játszma kivételével - amiben lett volna esélyünk - kissé hitetlenek és nagyon pontatlanok voltunk. Ellenfelünk nagyobb rutinnal és ütőerővel rendelkezik, megérdemelten nyertek ma este."

Telisz Szotirkosz, az Olimpiakosz vezetőedzője
"A hazaiak keményen harcoltak, de a csapatom betartotta az előre meghatározott taktikát, és ennek meg is lett a pozitív eredménye."

RÖPLABDA
Női Challenge-Kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés
TEVA-Gödöllői RC - Olimpiakosz Pireusz (görög) 0:3 (-14, -21, -13)
Gödöllő, 150
néző. Vezette: Suciu (román), Bartula (horvát)
TEVA GRC: Kriegel É., Molnár-Németh, Merkószki , Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Lutter L., Kriegel Zs., Háfra D., Hackl Sz. Vezetőedző: Ludvig Zsolt
Olimpiakosz: Kosma, Kristodulu, Lukovics, Giakumi, Blanco Iriarte, Teneva-Milicsevics.Csere: Konomi (liberó), Konsztantinu. Vezetőedző: Telisz Szotirkosz

Videók