Okos játékkal győzhet a Vasas Óbuda

A csapat vezetőedzője szerint van esélyük a győzelemre, ha a saját játékukra tudnak koncentrálni.


A vezetőedző Jakub Gluszak szerint csapata, a Vasas Óbuda készen áll keddi találkozójára a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Egy ausztriai durrdefektet, és az ezzel járó mintegy egyórás kerékcserét leszámítva simán alakult a magyar bajnoki címvédő Vasas vasárnapi útja Barba, ahol az együttes kedden története első BL-mérkőzésén lép majd pályára.


A durrdefekt szerencsére csak egy kis késéssel járt.

Fotó: Facebook.com/VasasRöplabda

A dél-montenegrói tengerparti kisvárosban a pesti őszhöz képest kiváló idő fogadta a csapatot, amelynek a vasárnapi egy és a hétfői két edzés mellett a városnézésre is volt ideje.
Az együttest irányító lengyel Gluszak a hétfő esti edzés után az impozáns, 2500 néző befogadására alkalmas bari sportcsarnokban az MTI-nek azt mondta, azért érkeztek két nappal a mérkőzés előtt a helyszínre, hogy minél jobban "belakják" a saját termüknél jóval nagyobb létesítményt.


A Vasasnak 2 napja volt a helyszínen edzeni.

Fotó: Facebook.com/VasasRöplabda

"Jól sikerült a felkészülésünk, remélem, nem fognak izgulni a lányok amiatt, hogy ez lesz a szezon első tétmeccse" - utalt a szakember arra, hogy eddig csak felkészülési összecsapásokat játszott csapata.
A találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott: szeretné, ha játékosai "okosan röplabdáznának", és betartanák azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltek.

"Nagy nap ez a lányok életében, szeretnénk győzelemmel hazamenni, fontos lenne jó élménnyel kezdeni az idényt" - tette hozzá Jakub Gluszak, aki szerint a legfontosabb, hogy a saját játékukra figyeljenek, ne foglalkozzanak semmi mással.

"Ha az rendben lesz, hiszem, hogy nyerni fogunk" - egészítette ki a Vasas edzője.
A játékosok közül a magyar válogatott center, Gyimes Zsófia - aki négy év után az Egyesült Államokból tért haza - kíváncsian várja, hogyan tudnak teljesíteni a nemzetközi porondon.


A magyar csapat optimista a mérkőzéssel kapcsolatban.

Fotó: Facebook.com/VasasRöplabda

"Jó lenne nyerni, de azzal is tisztában vagyunk, hogy nehéz lesz. Egyelőre nem tudjuk, mire számítsunk, milyen lesz a hangulat, hány néző látogat majd ki a csarnokba, de akár sok, akár kevés, nem szabad, hogy ez hatással legyen ránk" - jelentette ki válogatott a röplabdázó, aki nyugodt játékot vár maguktól.

A montenegróiak elleni párharc első mérkőzését kedden 18 órától vívja a Vasas, a visszavágóra jövő kedden a Ludovika Arénában kerül sor 19 órai kezdettel. A továbbjutó vagy az albán Partizani Tiranával, vagy a bosnyák ZOK Bimal-Jedinstvo Brckóval találkozik, immáron a húszcsapatos főtáblára kerülésért.

Magyar csapat még soha nem szerepelt az elitsorozat csoportkörében.

Borítókép: Facebook.com/VasasRöplabda


 

Videók