Mexikóba és Algériába utazik a női röplabda-válogatott

A magyar női röplabda-válogatott Mexikóba és Algériába utazik a World Grand Prix-ban (WGP), a nemzetközi szövetség (FIVB) legjelentősebb versenysorozatában nyáron.


A magyar szövetség (MRSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a liga harmadosztályában szereplő magyar csapat - amely a 2015-ös Európa Liga-győzelmével érdemelte ki, hogy a legjobbak között szerepelhet - először július 7. és 9. között a mexikói Aguascalientesben a házigazdákon kívül Ausztráliával, valamint Trinidad és Tobagóval méri össze erejét.
 
A második tornára egy héttel később Algéria fővárosban, Algírban kerül sor, s itt a rendezők mellett Mexikóval és Venezuelával játszik a válogatott. Ebben a nyolcasban szerepel Kamerun és Kolumbia is, minden válogatott két tornán vesz részt.
 
 
A két tornán szerzett pontok alapján az első három, illetve amennyiben a négyes döntőt rendező Ausztrália is köztük van, akkor az első négy jut be július 21. és 23. között sorra kerülő fináléba.
 
A harmadosztály négyes döntőjének győztese a következő évben a WGP másodosztályában szerepelhet.
 
A 600 ezer dollár összdíjazású sorozatban 32 válogatott szerepel három csoportban, amelyek erősorrend alapján állnak össze.

Videók