Centerposztra igazolt a Kaposvár

A szerb Djuric helyett az ukrajnai születésű Harcsenko lesz a keretben.


Játékost cserélt center poszton a női röplabda Extraligában harmadik helyezett 1. MCM-Diamant Kaposvár.

A klub hétfői közleménye szerint a szerb Dubravka Djuric helyett az ukrán-azerbajdzsáni Olena Harcsenko szerepel majd az együttesben. A 25 éves, 188 centi magas játékos az elmúlt három szezont a francia Volero Le Cannet csapatában töltötte, előtte pedig Bakuban játszott.

Harcsenko Ukrajnában született, de azeri színekben lett felnőtt válogatott, és 2015 óta három Európa-bajnokságon (2015, 2017, 2019), illetve egy világbajnokságon (2018) lépett pályára. Többször szerepelt az Európa Liga küzdelmeiben is, és a Bajnokok Ligája sem ismeretlen számára.

Mint mondta, tisztában van azzal, mennyit erősödött az elmúlt években a magyar bajnokság, az pedig külön motiválja, hogy elődöntőt játszhat a Kaposvár a Challenge Kupában.

"Szeretnék az új csapatom hasznára lenni a pályán és a pályán kívül egyaránt, és mi mást mondhatnék, mint azt, hogy minden egyes mérkőzésen a győzelem a célunk"
- mondta.

"Azt várom tőle, hogy az eddigi pályafutása során megszerzett rutinját olyan szinten építse bele a csapatunkba, hogy egy teljesen más dimenziót kapjon a játékunk" - fogalmazott a Diamant vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic.

Borítókép: Facebook.com/ 1. MCM-Diamant Kaposvár 

Videók