A fehéroroszok Szlovákia ellen is nyertek, az olaszok sikerével továbbjutottak a magyarok - Frissítés

Három játszmában nyert Olaszország.


A fehérorosz válogatott 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzte a szlovák csapatot csütörtökön a női röplabda Európa-bajnokság zadari csoportjában, így a magyar válogatott közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

A szlovákoknak a negyedik szett végjátékában három mérkőzéslabdájuk volt, ám egyikkel sem tudtak élni, a fehéroroszok pedig - akárcsak egy nappal korábban a magyarok ellen - kétjátszmás hátrányból fordítottak és nyertek.

A szlovák csapat magyarországi légiósai közül a Nyíregyházában szereplő Nikola Radosova a mezőny legeredményesebbjeként 31 pontot szerzett, míg a vasasos Maria Zernovic csereként beállva hat pontig jutott.Mindez azt jelenti, hogy amennyiben az olimpiai negyeddöntős olaszok a csoport zárómérkőzésén a papírformának megfelelően legyőzik az utolsó svájciakat, a magyar válogatott bejut a 16 közé, és vasárnap Belgrádban folytathatja szereplését a társházigazda, világ- és Európa-bajnok szerbek ellen.

A hatcsapatos csoportokból a legjobb négy-négy jut a nyolcaddöntőbe a bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű kontinenstornán.

Eredmények, csoportkör:
C csoport, Zára (Zadar):

Fehéroroszország-Szlovákia 3-2 (-18, -23, 23, 28, 12)

később:

Olaszország-Svájc 20.00

A csoport, Belgrád:
Oroszország - Bosznia-Hercegovina 3-0 (12, 20, 19)

később:

Belgium-Franciaország 20.00

Frissítés: Az olasz válogatott három játszmában legyőzte Svájcot, így továbbjutott a magyar válogatott a legjobb 16 közé, ahol Szerbia vár rá. 

 

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Röplabda Szövetség

Videók