Győzelemmel indított a magyar női röplabda-válogatott

A Savaria Kupa első napjának magyar érdekeltségű mérkőzésén Jan De Brandt tanítványai 3-2-es szettaránnyal győztek Görögországgal szemben. A másik találkozón: Franciaország-Szlovénia 3-0.


A magyar női röplabda-válogatott a görög csapat felett aratott ötjátszmás győzelemmel kezdte a szombathelyi Savaria Kupa nemzetközi felkészülési tornát.
A két együttes az első játszmában szoros, kiélezett küzdelmet vívott egymással, a belga Jan De Brandt irányította magyar csapat a hajrában a mindössze 19 éves, feladóátló poszton játszó Németh Anett pontjaival tudta maga javára fordítani az állást. A második játszma is szorosan indult, de ezt követően a magyarok állva hagyták a görögöket, akik hiába cseréltek és kértek időt, szinte pillanatok alatt elvesztették ezt a játékrészt is.
 
Vasárnap Franciaország ellen kell hasonlót produkálnia Jan De Brandt lányainak.
Fotó: Facebook/Magyar Röplabda Szövetség
 
A harmadik szettre sort cserélt De Brandt, az eredeti kezdőcsapatból Tálas Zsuzsanna, Pekárik Eszter és Szakmáry Gréta maradt hírmondónak.
Bár 16-nál még egyenlő volt az állás, az összeszedettebben játszó görögök szépítettek.
A negyedik etapban már nyolccal is vezetett az ugyancsak Európa-bajnoki résztvevő görög csapat, és bár a hazaiak kettőre visszajöttek, ez a szett is a vendégeké lett.
A mindent eldöntő ötödik játszmában a térfélcserénél még a görögök vezettek 8-5-re, ezt követően a házigazda sorozatban hét pontot szerzett, és már nem is engedte ki kezéből a győzelmet.
 
A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar csapat szombattól szerdáig szerepel Szombathelyen, ahol a hozzá hasonlóan Eb-résztvevő francia, spanyol és szlovén csapattal találkozik még.
A kontinensviadal augusztus 23-án kezdődik, a magyarországi mérkőzéseket a Papp László Sportarénában rendezik. A magyar főváráson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak, ahol a hatcsapatos csoportok az első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe.
 
A magyar válogatott már 2-0-ra is vezetett Görögország ellen, ám a hellének visszakapaszkodtak.
Csakhogy a döntő játszmában a mieink akarata érvényesült.
Fotó: www.hunvolley.hu - Magyar Röplabda Szövetség
 
Savaria Kupa, 1. forduló:
Magyarország-Görögország 3-2 (26, 12, -19, -19, 11)
Franciaország-Szlovénia 3-0 (20, 19, 18)
 
A további program:
Vasárnap:
Magyarország-Franciaország 17.00 
Szlovénia-Spanyolország 19.30
Hétfő:
Görögország-Szlovénia 17.00 
Spanyolország-Franciaország 19.30
Kedd:
Magyarország-Spanyolország 17.00 
Franciaország-Görögország 19.30
Szerda:
Görögország-Spanyolország 17.00 
Magyarország-Szlovénia 19.30
 

Videók