A PokerStars új Guinness világrekordot állított fel

A valaha volt legnagyobb online pókerverseny kategóriában 200 000 ember versenyzett az online versenyen az 50 000 dolláros első helyezésért


A világ legnagyobb online pókeroldala, a Pokerstars megdöntötte a legutóbb saját maga által felállított világrekordot. December 4-én 200 000 ember jelentkezett be az oldalra és fizette be a mindösszesen 1 dollár összegű nevezési díjat, hogy a vasárnapi versenyen részt vehessen. Megszületett tehát az új Guinness Rekord a valaha volt legnagyobb online pókerverseny kategóriában.

“Az online pókerezés rendkívül népszerű, hiszen több száz hétköznapi pókeresnek biztosítja a lehetőséget, hogy a világ legjobb játékosaival ugyanazon a játszmán vehessenek részt és valódi pókersztárokká válhassanak.” – mondta Fatima Moreira de Melo, olimpikon, és a PokerStars Pro Team tagja, aki „FatimaDeMelo” néven vált ismertté az online póker világában.

Fatima a világrekordot a nemrég véget ért European Poker Tour utolsó állomásának helyet biztosító prágai Hiltonban ünnepelte, egy igen zsúfolt ünnepség keretein belül. Az este folyamán Gaz Deaves is csatlakozott a bulihoz, aki a Guinness Rekord egyik döntőbírója volt, és aki végül igazolta, hogy a PokerStars új világrekordot állított fel.

Az emlékezetes mérkőzést “sokoluk1991” nevű orosz játékos nyerte meg, aki ezzel 50.000$-t vihetett haza a kevesebb mint 7 óra alatt lezajlott a versenyről, mely nyeremény igazán nem kevés a mindösszesen 1 dollárra rúgó nevezési díj után. A világ minden tájáról összegyűltek a játékosok erre a történelmi eseményre, mely igazolja az online póker globális népszerűségét és demonstrálja, miképp lépi túl a játék a nyelvi és kulturális határokat.

A világrekorddal végződő verseny a PokerStars 10. születésnapjának ünneplésének hivatalos része volt, mely egészen december 18-ig tart és egy 10 millió dolláros összedíjazású Sunday Million versenyt is magába foglal, valamint esélyt biztosít a játékosoknak, hogy megnyerjék a 100 beülő egyikét a januári PokerStars Caribbean Adventure versenysorozatra, mely a 10. születésnap ráadása lesz.

Videók