Újra olimpiai döntőben Szilágyi Áron

Bejutott a kardvívás olimpiai fináléjába a londoni címvédő Szilágyi Áron, miután 15-12-re legyőzte koreai ellenfelét.


 

 
Úgy látszik elég volt a két és fél órás pihenő a román Tiberiu Dolniceanu elleni negyeddöntőt követően, ugyanis remekül kezdte az összecsapást Szilágyi Áron a dél-koreai Kim Dzsung Hvan ellen, 5-0-ra vezetett Szilágyi, amikor az ázsiai megszerezte első találatát. Mindkét vívó nagyon gyors támadásokat vezetett, egy-két másodpercig tartó akciókat vezettek mindketten. A koreai kicsit felzárkózott a szünetig, de a 8-4-es előny így is megnyugtató volt.
 
A folytatásban sem változott sokat az összecsapás képe, szinte minden találat együttesen érkezett, a mérkőzésvezetőnek sok dolga volt ezek megítélésében.
 
Egy egylámpás tust követően már 10-5-re vezetett Szilágyi, majd kisebb hullámvölgy következett, Kim 11-8-ra visszajött, de itt egy újabb egylámpással adott nyomatékot teljesítményének a címvédő.
 
A megnyugvás helyett hihetetlenül felpörgött a koreai és szinte minden mindegy alapon ment előre, feljött 13-12-re, de itt megint Szilágyi lámpája villant csak egy akciót követően, és miután ez még egyszer megtörtént 15-12-vel olimpiai döntőbe masírozott a címvédő.
 
A másik ágon egy iráni, Abedini és egy amerikai versenyző, Daryl Homer vív a döntőért, amely magyar idő szerin 1:45-kor kezdődik majd. Szilágyi ellenfele végül az aemrikai lesz, aki minimális külnbséggel 15-14-re nyert.
 
„Remekül sikerült kidolgozni a koreai elleni taktikát, figyeltünk, hogy minden akciót egy másik kövessen. Nagyon várom már a döntőt. Szerencsére nagyon koncentrált voltam” - mondta az asszó után Szilágyi Áron.
 
Eredmények:
 
a 32 között:
Szilágyi Áron-Julian Ayala (mexikói) 15-9
Nyikolaj Kovaljov (orosz)-Decsi Tamás 15-10
 
a 16 között:
Szilágyi-Aliakszandr Bujkievics (fehérorosz) 15-12
 
negyeddöntő:
Szilágyi-Tiberiu Dolniceanu (román) 15-10
 
elődöntő:
Szilágyi-Kim Jung Hvan (dél-koreai) 15-12
Daryl Homer (amerikai)-Mojtaba Abedini (iráni) 15-14

Videók