Újabb botrány az olimpián: az edző bíztatta vesztésre játékosait

A nyolc eltiltott tollaslabdázó után, a japán női labdarúgó-válogatott edzője is beismerte: direkt hozták döntetlenre a Dél-Afrikával játszott mérkőzésüket.


http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Norio+Sasaki+Germany+v+Japan+FIFA+Women+World+v80NxfkgjYLl.jpg

A japánok edzője, Norio Sasaki azt mondta "lányainak", döntetlenre hajtsanak a keddi meccsen, hogy ne kelljen a késöbbi körben cardiffi szállásuktól 570 km buszútra lévő Glasgow-ba utazniuk a franciák elleni mérkőzésre.

Mivel az említett mérkőzés Dél-Afrika ellen 0-0-ra végződött, a svéd válogatottnak kell Skóciába utaznia, míg a japánok maradhattak Walesben a Brazília elleni találkozóra.

A szerdai "tollaslabdabotrány" után - egy kínai, egy indonéz, és két dél-koreai páros szándékosan játszott rosszul, hogy könnyebb csoportba kerüljenek a következő körben -  jött a beismerés.

"Sajnálom, hogy nem tudtunk tisztességesen játszani, de az én felelősségem, hogy így alakult a mérkőzés, nem a játékosaimé. Fontos volt számunkra, hogy ne kelljen Glassgow-ba utaznunk." - nyilatkozta a japán edző a The Sun brit napilapnak.

A FIFA azt állítja, nem volt elegendő bizonyíték, hogy fegyelmi eljárást indítsanak jogellenes befolyásolás ügyében.

AzoOlimpia szervezőbizottságának szóvivője elmondta, nincs bizonyíték arra, hogy a játékosok az edző parancsára cselekedtek a mérkőzés során.

Videók