Szocsi 2014: hazai siker született a sílövők váltóversenyén

Az orosz csapat nyerte meg a sílövők olimpiai zárószámát, a férfiak 4x7,5 kilométeres váltóversenyét, melyben az utolsó lövészetig vezető norvégok még a dobogóról is lemaradtak


A szombati viadalon a második embereknél szakadt szét igazán a mezőny, a norvégok és a németek megléptek riválisaiktól, az oroszok pedig nem sokkal lemaradva követték őket.

A harmadik embereknél nem változott sokat a helyzet, így a téli játékok legeredményesebb sportolóját, Ole Einar Björndalen-t Emil Hegle Svendsen az élen váltotta.

A Szocsiban korábban két aranyérmet begyűjtő Svendsen aztán már az első lövészetnél is hibázott egyszer, az utolsó sorozatban pedig teljesen "szétesett", mindhárom tartaléklőszerét el kellett használnia, s még egy büntetőkört is kellett futnia, így csapata nem csak a győzelemről, de a dobogóról is lemaradt.

A hajrában a németek és az oroszok vívtak nagy versenyt, s Anton Sipulin lesprintelte Simon Schemppet.

A harmadik helyen az osztrák staféta ért célba. A norvégok negyedikek lettek, így Ole Einar Björndalen nem tudta tovább gyarapítani nyolc arany-, négy ezüst- és egy bronzéremből álló olimpiai medálgyűjteményét.

TÉLI OLIMPIA
Sílövészet, 4x7,5 km. férfi váltóverseny:
1. Oroszország (Dmitrij Malisko, Jevgenyij Usztyugov, Alekszej Volkov, Anton Sipulin) 1:12:15.9 óra (0 büntetőkör+8 lőhiba)
2. Németország (Daniel Böhm, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Simon Schempp) 3.5 másodperc hátrány (0+2)
3. Ausztria (Simon Eder, Dominik Landertinger, Daniel Mesotitsch, Christoph Sumann) 29.8 másodperc hátrány (0+7)

Videók