Ötödik a vegyesváltó, negyeddöntőben a férfi pólósok - Ez történt ma Londonban

Országos csúccsal az ötödik helyen végzett a Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállítású 4x100-as vegyesváltó szombaton, az úszóversenyek zárónapján a londoni olimpián.


A kvartett 3:33.02 perc alatt ért célba, és országos rekordot javított Cseh 100 m háton is, 53.40 másodperces idejével. A váltó az előfutamban felállított 3:34.44-es csúcson faragott a szombat esti fináléban, s Cseh is az egy nappal korábbi 53.78-át adta át a múltnak. 

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazda Nagy-Britannia felett aratott 17-6-os győzelmének köszönhetően biztosította helyét a negyeddöntőben

Káté Gyula az ökölvívótorna nyolcaddöntőjében a 64 kg-osok súlycsoportjában hiába bokszolt jól a harmadik menetben, az első kettőben nagy hátrányba került, s 20-14-es pontozással vereséget szenvedett az olasz Vincenzo Mangiacaprétól, ezzel kiesett.

Búcsúra kényszerült az Európa-bajnoki ezüstérmes Deák Nagy Marcell a 400 m-es síkfutás előfutamában, Helebrandt Máté egyéni csúccsal a 32. helyen ért célba a gyaloglók 20 kilométeres versenyében, Farkas Györgyi pedig - kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtva - 21. lett hétpróbában.

Kovács Zsófia a kerékpározás során nagyot bukott, de nem adta fel a triatlonosok versenyét, és az 51. helyen zárt.

A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős egység ötödik lett a B döntőben, ez összesítésben a 11. helyet jelentette.

A vitorlázó Berecz Zsombor 21. lett a Laser hajóosztályában. A magyar sportoló a szombati két futam közül az elsőben fantasztikus teljesítménnyel a 4. helyen ért célba, a második felvonásban 21. volt. A szörfösök között Gádorfalvi Áron egy 18. és egy 24. hellyel összesítésben 25., Detre Dia pedig egy 17. és egy 18. helyezéssel összetettben a 16. pozícióból várja az utolsó két futamot.

Videók