Mocsai dühöng Londonban

Felháborodott Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, hogy az első, vasárnapi olimpiai mérkőzés előtti egyetlen "meccshelyszínes" edzésén csupán fél órát gyakorolhatott csapata, mivel az olimpiai faluba nem jött időben a busz.


"Szóltunk, hogy mikorra kérjük a buszt. Erre több mint fél órát késett, így aztán a kijelölt kezdési időpontban nem tudtuk elkezdeni a tréninget. Mivel a csarnokba utánunk is jönnek, ezért harminc perc után át kellett mennünk a gyakorlópályára" - mondta az MTI-nek Mocsai. "Minden csapat csupán kétszer gyakorolhat a Copper Boxban a rajtig. Nekünk kedden volt egy britek elleni tesztmeccs, és ma lett volna az egyetlen edzés itt. A többi napokon egy másik csarnokban van az edzés."

A kapitány amiatt is panaszkodott, hogy a faluban nagy a meleg, a szobákban majdnem 40 fok van, és a játékosok alig tudnak aludni.

Lékai Máté viccesen csak annyit fűzött hozzá - utalva a szerdai észak-koreai "zászlómizériára": a szervezők ma legalább eltalálták, milyen a magyar zászló.

"Azt mondják, péntektől jön a lehűlés. Nem ártana... Ahogy érzem, most vagyunk a holtponton, szerdán alig tudtak a játékosaim lépni." - fűzte hozzá Mocsai.

A magyarok vasárnap az Európa-bajnok dánok ellen kezdik a londoni olimpiát.

Videók