London 2012: fergeteges ünneplés a Syma Csarnokban - fotók!

A londoni olimpiáról 17 éremmel - nyolc arany, négy ezüst és öt bronz - hazatért magyar olimpikonokat fantasztikus ünneplésben részesítették hétfőn délután a Syma Csarnokot teljesen megtöltő sportrajongók.


A versenyzők valamennyien meghatódva fogadták a szurkolóktól feléjük áradó szeretetet, a gyerekek aláírásért ostromolták a londoni ötkarikás játékokat megjárt hősöket, mások csak gratuláltak, vagy boldog mosollyal nyugtázták, hogy szemtől szembe, életnagyságban is láthatják a televíziós közvetítéseken megcsodált nagy bajnokokat.

Szabó Gabriella, az aranyérmet nyert női kajaknégyes tagja azt mondta, hihetetlenül boldognak érzi magát. "Nagyon vártam ezt az eredményt, és titkon számítottam is rá" - fogalmazott.

A kajaknégyessel szintén aranyérmes, ám a kettes hajóban "csak" második Kovács Katalin bevallotta, egyelőre még hullámzóak az érzései, ha visszagondol a Londonban történtekre. "Az idő majd begyógyítja a sebeket. Az a fontos, hogy csak a jóra emlékezzünk. Már megszoktam, hogy rendszeresen egy arannyal és egy ezüsttel térek haza az olimpiáról."

Szintén sokan faggatták Douchev-Janics Natasát, aki a jövőjéről szólva, megnyugtatta a rajongókat, mindössze pár hetet fog pihenni, s utána megkezdi a felkészülést a jövő évi versenyekre. "Örülök, hogy csak két hétig tart a pihenő, mert a hosszabb kihagyás után nekem mindig nehezebb a visszatérés - mondta, majd hozzátette: számított rá, hogy valamikor véget fog érni a győzelmi sorozata, de nagyon sajnálja, hogy ez pont Londonban történt meg. - Rengeteget dolgoztam az olimpia előtt, és nagyon bíztam az elvégzett munkában."

Harsányi Gergely arról beszélt, hogy a londoni negyedik hely elképesztően jó eredmény a magyar férfi kézilabda válogatottól."Sajnálom, hogy nem sikerült előrébb végeznünk, mert a dobogós helyezéssel örökre beírhattuk volna a nevünket a magyar férfi kézilabdázás történelmébe."

Mocsai Tamás, a kézilabda válogatott átlövője elárulta, mindössze egy napja marad a pihenésre, mert utazik vissza Németországba, hiszen hamarosan kezdődik a bajnokság.

Pálvölgyi Miklós, az öttusázók szövetségi kapitánya úgy érzi, a bronzérmet nyert Marosi Ádám teljesítménye elismerésre méltó, mert nehéz versenyen, erős mezőnyben harcolta ki a harmadik helyet.  "A lányok sajnos megilletődöttek voltak, s még túl fiatalok az olimpiához. Az ő idejük Rióban jöhet el" - tette hozzá.

Ungvári Miklós, az olimpián ezüstérmet nyert cselgáncsozó így fogalmazott: "Nagyon boldog vagyok, de a londoni döntő egész életemet végig fogja kísérni."

A Syma Csarnokban hétfőn történteket a legfrappánsabban a gyerekek körében talán legnépszerűbb Pars Krisztián, a kalapácsvetés friss olimpiai bajnoka foglalta össze: "Fantasztikus ez az ünneplés, elképesztően jól sikerült a fogadtatás."

Videók