London 2012: élénk színekben pompáznak a szörfök

Edzésekkel és a felszereléssel való ismerkedéssel teltek a londoni olimpia vitorlásversenyein induló magyarok napjai eddig Weymouth-ban.


Utassy Lóránd, a szörfösök szövetségi kapitánya az MTI-nek pénteken elmondta, hogy meglepő színekben pompáznak a rendezők által biztosított deszkák és vitorlák.

"Kissé zavaró, hogy a korábbi világversenyekkel ellentétben erre az olimpiára rózsaszín, kék és pepita színekre festették a deszkákat és a vitorlákat, ami az azonosítás szempontjából sem könnyű. Detre Dia és Gádorfalvi Áron számára az elmúlt napokban az volt a legfontosabb, hogy megismerkedjenek a felszereléssel és a beállításokkal, amelyek kissé eltérnek a megszokottól" - nyilatkozott Utassy Lóránd.

Hozzátette, a versenyeknek otthont adó Weymouth-ból a nyitóünnepségre eljöttek Londonba, egyedül az ötödik olimpiáján szereplő Gádorfalvi Áron maradt a vitorlázóknak felépített olimpiai faluban. Ő még teszteli a szörföt.

A két szörfös mellett a Laser hajóosztályban induló Berecz Zsombor képviseli a magyar színeket az olimpia vitorlásversenyein, Pekingben ugyanez a hármas indult. 

Videók