Lebron James is kihagyja az olimpiát!

Kihagyja a riói olimpiát LeBron James, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) friss bajnok Cleveland Cavaliers és a címvédő Egyesült Államok férfiválogatottjának sztárja, valamint Kawhi Leonard, a San Antonio Spurs játékosa is, aki az év védője a legutóbbi szezonban.


A kétszeres olimpiai és háromszoros NBA-bajnok James csütörtökön jelentette be, hogy pihenése érdekében inkább nem utazik el Rióba.

Valamivel korábban Leonard indoklás nélkül jelezte, nem akar részt venni a játékokon. "Nehéz döntést kellett most meghoznom, mert megtisztelő, hogy beválogattak az olimpiai csapatba, amelyben a jövőben remélhetőleg még lesz esélyem képviselni az országot" - idézte a 24 éves kosárlabdázót a San Antonio Spurs közleménye.

Miközben az elmúlt időszakban számos sportoló a Brazíliában tomboló zikavírustól tartva döntött úgy, hogy nem utazik el Rióba, az NBA-játékosok közül senki nem nevezte meg okként a járványt.

Eddig Stephen Curry, a Golden State Warriors sztárja mellett Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall, Chris Paul, LaMarcus Aldridge, valamint Russell Westbrook és James Harden közölte, hogy kihagyja az olimpiát.

Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottjának 12 tagú kerete jövő héten válik véglegessé.

Videók