Csernoviczki az olimpiai bronzért küzdhet

A 48 kg-os Csernoviczki Éva a bronzéremért küzdhet szombaton a londoni olimpia cselgáncstornáján.


A tavaly világbajnoki bronzérmes tatabányai versenyző ugyanolyan aktívan kezdett, mint első mérkőzésén, fél perc sem telt el, s egy gyönyörű dobással földre vitte a kínai Vu Su-kent (Wu Shugen). A bírók előbb vazaarit ítéltek az akcióért, majd kis tanácskozás után jukóra csökkentették, végül teljesen visszavonták. 

A meccs felénél intették a kínait, majd hamarosan megkapta második figyelmeztetését is, ezzel Csernoviczki jukóra tett szert. De nem ült rá az eredményre, egy gáncsolással levitte riválisát, amiért vazaarit kapott. Egy percen belül egy újabb vazaarival pedig, 45 másodperccel a találkozó vége előtt megnyerte a mérkőzést.
 
"Felszabadult voltam, éreztem, hogy meglesz a meccs" - mondta Csernoviczki. "Nem zavart meg, hogy az elején elvették egy akciómat, mentem tovább előre."
 
Hozzátette: az elvesztett negyeddöntő után egy kicsit pihennie kellett, hogy magához térjen, de a friss levegő segített.
 
Csernoviczki a bronzéremért a világ- és Ázsia-bajnok japán Fukumi Tomokóval csap össze, akitől eddigi három találkozójukon kikapott. Legrosszabb esetben is az ötödik helyen végez, azaz már jobban szerepel, mint négy éve Pekingben, ahol hetedik lett.

Videók