Botrány és tiltakozás a brit ökölvívó arany miatt!

Anthony Joshua lett szupernehézsúlyban az olimpiai-bajnok. A brit ökölvívó az első két menetet elveszítette. A harmadik felvonásban döntetlenre mentette a találkozót, majd bíró döntéssel megnyerte az aranyat. Az ellenfele azonban tiltakozott az eredmény ellen.


Az előd Audley Harrison (jobbra) középen a friss olimpiai bajnok, Anthony Joshua és a legendás Lennox Lewis

A 2012-es londoni olimpián az amatőr ökölvívás komoly sebeket kapott. Sajnos az utolsó nap is botrányosan ért véget, ugyanis a szupernehézsúlyban (91kg+) ezüstérmet szerző Roberto Cammarelle tiltakozott a finálé végeredménye miatt. A döntőben az olimpiai-bajnoki címvédő ellenfele a brit Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua volt. A harminckét esztendős olasz ökölvívó az első menetet 6-5-ra megnyerte.

A második felvonásban az olasz bokszoló növelni tudta az előnyét, így 13-10-ről vághattak neki az utolsó három percnek. A harmadik menetben Cammarelle elfáradt, így Joshua kiegyenlített (18-18). A találkozót végül bíró döntéssel a hazai ökölvívó nyerte meg, így 2000 után ismét brit arany született szupernehézsúlyban (Audley Harrison).

A mindössze huszonkét esztendős Joshua 30 perccel később vehette át az olimpiai aranyérmet, ugyanis az olasz csapat tiltakozott a döntés ellen. Miután a versenybizottság elutasította az olaszok tiltakozását Joshua átvehette az aranyérmet.

Videók