A bronzért mehetnek a pólós lányok

Csak megszorongatni sikerült a magyar lányoknak a jóval esélyesebb Egyesült Államok csapatát, amely kegyetlenül használta ki az emberelőnyöket, jöhet az oroszok elleni bronzmeccs!


 

Az amerikai csapat a brazilokat búcsúztatta könnyedén, míg a mieink Ausztráliát ejtették ki ötméteresekkel. Az Egyesült Államok a címvédő és minden eddigi olimpián éremmel gazdagodott.

Az első negyedben mi hoztuk el a labdát, de hamar eladtuk, Illés Annát pedig kiállították, Makenzie Fischer lövésével pedig nem tudott mit kezdeni az ausztrálok ellen csereként remeklő és így a a kapuban ragadó Kasó Orsolya.
 
Szerencsére a következő támadásból egyenlítettünk, Garda Kriszta lőtte meg első gólját a tornán! Kasó mutatott be két remek védést, majd Kisteleki Hanna emberelőnyből, egy bombagóllal megszerezte a vezetést, de erre Melissa Seidemann egy hatalmas lökettel válaszolt. Az amerikaiak egy időkérés után, előnyből vették újra vissza a vezetést Maggie Steffens góljával. A hajrában még kaptunk egy emberelőnyt, de Takács közeli húzását bravúrral védte Johnson.
 
Nem kezdődött jól a második negyed, Rachel Fattal ugyanis hamar gólt szerzett, de Bujka Barbara előbb kiharcol egy emberelőnyt, majd értékesíti az adódó helyzetet, így visszajöttünk megint egyre. Mathewson azonban szinte azonnal visszaállította a fórt egy előnyből, sőt, Madeline Musselman is kegyetlenül belőtt egy emberelőnyt, ami után hárommal vezettek az amerikaiak, majd mi kapufára lőttük az előnyt, ők pedig megint kegyetlenül kihasználták Musselman révén.
 
 
Végre volt egy kis szerencsénk, amikor Bujka elé pattant egy blokkról levágódó labda, ő pedig nem hibázott, de most fordított volt a szerencse leosztása, a kapufáról kipattanó után Gilchrist állította vissza a négygólos különbséget, de Keszthelyi Rita hamar befejezett egy előnyt, 5-8 és ez volt az állás két negyed után, Tóth ejtett még egy kapufát.
 
A harmadik negyed Czigány remek passza után Keszthelyi pattintott góljával indult, de Steffens hamar letörölte a mosolyt az arcunkról, majd Neushul lőtt gólt bántóan üresen. Steffens is könnyed gólt lőhetett, Bíró Attila pedig kapust cserélt ötgólos hátránynál.
 
Keszthelyi használt ki gyorsan egy emberelőnyt, de Craig hamar visszaállította a közte ötöt. Kisteleki megint emberelőnyből hozta négyre a mieinket és innen indult az utolsó negyed.
 
Az az utolsó negyed, ami amerikai góllal Neushul találatával indult, majd sok-sok kihagyott helyzet után Czigány Dóra lőtt szép gólt, de ekkor megint jött egy hátrány, Steffens pedig megszerezte negyedik gólját. A hajrában még Keszthelyi kozmetikázott, 14-10-es vereséget szenvedtünk és készülhetünk az oroszok elleni bronzmeccsre, amely pénteken 16:20-kor lesz.
 
Magyarország–Egyesült Államok 10-14
Gólok: Garda, Kisteleki H. 2, Bujka 2, Keszthelyi 4, Czigány ill. Fischer, Seidemann, Steffens 4, Fattal, Mathewson, Musselman 2, Gilchrist, Neushul 2, Craig 
 
„A védekezésünk katasztrofális volt, sok a 14 kapott gól. Meg akarjuk szerezni a bronzot, nem akarok üres kézzel hazamenni. Nem szabad ennyi gólt kapni, el akarom felejteni ezt a meccset. Éremért jöttünk, meg is akarjuk szerezni az oroszok ellen. Bízom a csapatba, a 10 lőtt gól rendben van, de a 14 rengeteg, össze kell állni hátul” – mondta a csapat kapitánya, Keszthelyi Rita.
 
„Megmutattuk, hogy ellenük is lehet szoros meccset játszani, de kegyetlenül kihasználták a sok hibánkat. Ők sem verhetetlenek, de nem sikerült minden körülményhez alkalmazkodni. A saját hibáink vezettek a vereséghez. Ezerrel készülünk a bronzmeccsre” – mondta Bujka Barbara.
 
„Lehetett volna szorosabb, de ehhez kevesebb hiba fért volna csak bele, de fizikailag fölénk nőttek. Extrém kapusteljesítmény és zárt védekezés kell az amerikaiak ellen. Van bennünk annyi erő, hogy pénteken megszerezzük az érmet” – mondta Bíró Attila, szövetségi kapitány.
 
 

Videók