OLIMPIA 2016

Egy év múlva kezdődik a paralimpia

Egy év múlva kezdődik a paralimpia
Legutóbb nem volt magyar résztvevő, most kettőre számítanak.

Akár ezermilliárd forintos környezeti kárt is okozhat az olimpia

Akár ezermilliárd forintos környezeti kárt is okozhat az olimpia Az LMP szerint a 2024-es olimpia megrendezése az ismert költségeken túl további ezermilliárd forintos terhet jelenthet az országnak a környezeti terhelés miatt.

BOM: a 2024-es olimpia megrendezése jót tenne az országnak

BOM: a 2024-es olimpia megrendezése jót tenne az országnak Az illetékesek szerint nem kell tartani a görögországihoz hasonló gazdasági válság kialakulásától.

Budapest 2024: így vélekedik a lakosság!

Budapest 2024: így vélekedik a lakosság! A budapesti olimpiával kapcsolatos lakossági attitűdöt mérte fel egy közvélemény-kutatás.

Tovább drágul a budapesti olimpiai pályázat

Tovább drágul a budapesti olimpiai pályázat Nem fogják elhinni, mi kerül másfél milliárddal többe, mint azt előzetesen gondolták.

Csodájára járnak a nemzetközi sportszövetségek Budapestnek

Csodájára járnak a nemzetközi sportszövetségek Budapestnek Az elmúlt négy hónapban 22 olimpiai sportág szövetsége tett rövidebb-hosszabb látogatást a 2024-es pályázat helyszínein.

Hivatalos: jelentősen csökkent a MOB hatásköre

Hivatalos: jelentősen csökkent a MOB hatásköre A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése kedden 116 szavazattal, három tartózkodás mellett módosította a szervezet alapszabályát, s a sporttörvény novemberi változásával összhangban határoztak a tagozatok kiválásáról.

"Los Angeles már most is meg tudná rendezni az olimpiát"

"Los Angeles már most is meg tudná rendezni az olimpiát" A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) főigazgatója szerint a 2024-es olimpiára pályázó Budapest nagyon erős mezőnyben, kemény versenyben vesz részt, ahol igen komoly vetélytársakkal kell megküzdenie a rendezési jog megszerzéséért.

Olimpiai bajnok úszó lesz a 2024-es pályázat élharcosa

Olimpiai bajnok úszó lesz a 2024-es pályázat élharcosa Bemutatták kedden Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatának sportolói bizottságát, amelynek elnöke Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó.

Hol van olimpikonjaink megérdemelt jutalma?

Hol van olimpikonjaink megérdemelt jutalma? Három hónap telt el a riói olimpia óta, de még mindig nem láttak egy forintot sem legjobb sportolóink a jutalomból.

Riói sztárokat is díjaztak az egyetemi sport ünnepén

Riói sztárokat is díjaztak az egyetemi sport ünnepén Több mint ötven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a riói olimpia és paralimpia öt-öt érmese érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést.

Repülők hirdetik a budapesti olimpiai pályázatot

Repülők hirdetik a budapesti olimpiai pályázatot Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott két repülőgép, amelyek közül egyet a Liszt Ferenc repülőtéren mutattak be csütörtökön.

Visszaadnának hárommillió dollárt, de nem tudják, kinek

Visszaadnának hárommillió dollárt, de nem tudják, kinek A riói olimpia szervezői 3 millió dollárt (873 millió forintot) szeretnének visszafizetni a nézők szabályosan visszaváltott jegyeiért, ám nem találják azt a 13 ezer embert, aki jogosult lenne a pénzre.

A rovat további friss hírei