""

A kilencedik játékhét csúcsrangadója lesz a New York Giants – Pittsburgh Steelers összecsapás. A mérkőzés érdekessége, hogy az NFL alapszakaszának a történelmében ez lesz a hetedik olyan találkozó, amelyen két kétszeres Super Bowl-győztes irányító méri össze az erejét. Eli Manning 2008 és 2011-ben lett bajnok, míg Ben Roethlisberger 2006-ban és 2009-ben lett egy aranygyűrű büszke tulajdonosa. A két QB mellett a védelmek is minden bizonnyal komoly csatát vívnak majd. A Giants védelem a kilencedik, míg a Steelers a tízedik legkevesebb pontot kapta a bajnokságban. A két csapat 2001 óta kétszer találkozott egymással, legutóbb 2008. október 26-án a Giants 21-14-re győzte le a Steelers-t, amely 2004-ben 33-30-ra verte meg a címvédőt.

Az egyetlen veretlen csapat, az Atlanta Falcons a Dallas Cowboys-t látja majd vendégül. Amennyiben a Falcons a Philadelphia Eagles elleni mérkőzésen mutatott formáját hozza, akkor a texasi csapatnak kevés esélye lesz a győzelemre. A Cowboys a 2012-es szezonban képtelen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, ezt bizonyítja a múlt heti New York Giants elleni mérkőzése. Mint ismert a Giants már 23-0-ra vezetett, majd a második félidőben a Cowboys feljavult és csak 29-24-re kapott ki, sőt Dez Bryant révén majdnem megnyerte a találkozót. Az elkapó ujjai a pályán kívül értek földet, így visszavonták a touchdown-ját. A Falcons és a Dallas 2001 óta négyszer találkozott egymással és jelenleg döntetlenre áll a mérleg.

""

Érdekes mérkőzés lehet a Washington Redskins és a Carolina Panthers összecsapása. A találkozón összecsap egymással az előző év 1/1-se Cam Newton (Panthers) és az idei draft második választottja, Robert Griffin III. Newton ugyan nincs túl jó formában, de az előző évben bebizonyította, hogy egy remek képességű iránytóról van szó. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy RG3 és Newton a passzok mellett futni is nagyon szeretnek. A Redskins újonc irányítója 476 yardot és 6 touchdown-t futott, míg Newton 310 futott yarddal vezeti csapata erre vonatkozó statisztikai mutatóját, nem mellesleg 3 TD-ét ért el. Vajon melyik irányító örülhet majd a mérkőzésük után?

A hétfő esti rangadón a New Orleans Saints és a Philadelphia Eagles találkozik, majd egymással. A ”Szentek” 2-5-ös mérleggel állnak, nem mellesleg egy komoly pofonból állnának fel. Az előző játékhéten a Peyton Manning vezette Denver Broncos 34-14-re verte meg a New Orleans-i alakulatot. Az Eagles-nél is komoly gondok vannak, ugyanis Michael Vick a csapat kezdő irányítója állítólag elveszítette Andy Reid vezetőedző bizalmát. Felmerült annak a lehetősége is, hogy az Eagles leváltja a labdák sokaságát eladó Vicket (8 interception, 6 fumble). Reid a hét közepén megerősítette a posztján Vicket, így ő kezd majd a Saints ellen.

NFL
8. játékhét
Csütörtök:
San Diego Chargers – Kansas City Chiefs 31-13
Vasárnap:
Cincinnati Bengals – Denver Broncos
Cleveland Browns – Baltimore Ravens
Green Bay Packers – Arizona Cardinals
Houston Texans – Buffalo Bills
Indianapolis Colts – Miami Dolphins
Jacksonville Jaguars – Detroit Lions
Tennessee Titans – Chicago Bears
Washington Redskins – Carolina Panthers
Oakland Raiders – Tampa Bay Buccaneers
Seattle Seahawks – Minnesota Vikings
New York Giants – Pittsburgh Steelers
Atlanta Falcons – Dallas Cowboys
Hétfő:
New Orleans Saints – Philadelphia Eagles
Szabadnapos: St. Louis Rams, New England Patriots, New York Jets, San Francisco 49ers