Tragédia: a focipályán hunyt el Pelé

Arjuna Luiz Venutto Ramos, becenevén Pelé egy U17-es brazil bajnokin esett össze a pályán a találkozó első félidejében, életét pedig már nem tudták megmenteni az orvosok.


A 17 éves Ramos, becenevén Pelé (aki technikai tudása miatt kapta ezt a nevet) a Portuguesa Santista ellen lépett pályára csapatával, a São Bernardoval, amikor a találkozó első félidejében váratlanul összeesett a pályán. Az orvosok azonnal megérkeztek a pályára, majd az egyik sürgősségire szállították, a fiatal játékos azonban még a kórházba érkezés előtt elhunyt, később már nem tudták visszahozni.

"Minden eddigi vizsgálat azt állapította meg, hogy a játékos tökéletesen egészséges, semmi kivetnivaló nem volt az állapotában" - mondta a csapat orvosi részlegének vezetője, Rui de Oliveira.

"Az első félidő elején a srác ellenfél behatása nélkül összeesett, megpróbált felkelni, aztán megint a gyepre rogyott. A játékosok azonnal hívták az orvost, a futballistát hordágyon vitték ezután a pálya mellett található orvosi szobába. Természetesen mindenkit sokkolt az eset, amikor pedig meghallottuk a halálhírt, azonnal vége lett a mérkőzésnek" – nyilatkozta az ellenfél edzője a tragikus esetről.

A klub a világhálóln fejezte ki mély sajnálatát a játkos családjának, és "minden segítséget" felajánlottak nekik.

Videók