Vb 2014: Mandzukicot méltatta a horvát kapitány

Niko Kovac, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt csapata Kamerun elleni magabiztos teljesítményével, ám a 4-0-s győzelemnél már sokkal jobban foglalkoztatja a Mexikóval szembeni, sorsdöntő utolsó csoportmérkőzés.


A fiatal szakember a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban elsősorban a középcsatár, Mario Mandzukic szerepét emelte ki, a Bayern München középcsatára ugyanis nemcsak két gólt szerzett, de az egész meccsen kiválóan játszott.

"Minden edző örül egy ilyen játékosnak a csapatában, mert nem csupán a gólszerzésben jeleskedik, de a hozzáállásával jó hatással van a saját együttesére, komoly nyomást helyez a riválisra" - méltatta támadóját a szakvezető, hozzátéve, hogy szerinte a 3-1-es vereséggel zárult nyitó mérkőzés is másképp alakult volna, ha az akkor eltiltott csatár játszhat.

Szerdai sikerükkel a horvátok három ponttal a csoport harmadik helyén állnak az egyaránt négypontos Brazília és Mexikó mögött. A hétfői utolsó körben pedig a közép-amerikai csapat ellen azzal a tudattal lépnek majd pályára, hogy a győzelem biztos továbbjutást jelent a számukra. Minimális esélyük a továbblépésre döntetlen esetén is lenne, de ehhez a braziloknak ki kellene kapniuk a kameruniaktól.

"Tisztában vagyunk azzal, mi vár ránk, döntő előtt állunk. A mexikói kiváló csapat, amely energiával telve játszik és a braziloknak is komoly gondot okozott" - mondta Kovac, aki szerint ugyanakkor a Kamerun ellen mutatott játék növelheti futballistái önbizalmát.

Videók