"Vannak olyan szurkolók, akiknek még az éjjel nem ért véget"

Egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le az Anglia-Magyarország mérkőzés után.


Egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le kedden Londonban, a magyar válogatott mérkőzésével kapcsolatban - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Szijjártó Péter újságíróknak elmondta: a keddi londoni futballmérkőzésen "magyar és lengyel szurkolók biztatták közösen a magyar válogatottat, sikerrel".
Közölte: "vannak olyan szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget, és ezáltal a nagykövetségünk dolgozóinak sem". Egy magyar és egy lengyel állampolgárt tartóztattak le kedd este, mindkét szurkoló "jelenleg a brit rendőrség vendégszeretetét élvezi" - fogalmazott.

A miniszter kiemelte: a magyar nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit rendőrséggel. A magyar állampolgár, akit letartóztattak, még nem kért konzuli védelmet - tette hozzá.

Megjegyezte: a nagykövetség és a konzulátus minden segítségét felajánlották.

Borítókép: Sport365.hu/ Tóth Zsombor 

 

Sport365.hu - "Magyar szégyen" - Nemzetközi sajtóvisszhang

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37.

 

 

 

Sport365.hu - Gulácsi Péter lelkesítő beszéde a Wembleyben

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában. Gulácsi Péter a lefújás után összehívta a csapatot, és mondott pár bátorító szót: „A mi helyzetünkben valaki idejön a Wembleybe és egy ilyen meccset játszik.

 

Sport365.hu - A magyar csapat a pályán, a szurkolók a lelátón harcoltak - Videó

Alig kezdődött el a mérkőzés, a magyar rajongókat máris rendőrök ellen láthatta mindenki harcolni. A rendőrség később azt mondta, hogy „kisebb rendbontás" azután következett be, hogy a tisztek megkíséreltek letartóztatni egy nézőt faji bántalmazás miatt. „Röviddel a mérkőzés kezdete után a tisztek beléptek a lelátóra, hogy letartóztassanak egy nézőt egy faji súlyosbított közrendi szabálysértés miatt" - olvasható a Fővárosi Rendőrség közleményében.

 

Sport365.hu - Micsoda pontszerzés a Wembley-ben! Pontot szerzett a magyar csapat Angliában

A mérkőzésen mintegy 70000 ember volt kint a helyszínen. Köztük sok magyar szurkoló is. A találkozó első helyzetére a nyolcadik percig kellett várni. Shaw adta be középre a labdát, Nagy Zsolt mentett nagyot. Két perccel később egy beadás után Kane fejelt, de előtte már szabálytalankodott, így szabadrúgással jött a magyar válogatott.

Videók