Ronaldo szurkolói kiakadtak, a FIFA-nak törölni kellett a posztját

Nem biztos, hogy ezt jól átgondolták a szövetség emberei.


A labdarúgó-világbajnokság hivatalos Twitter-fiókja kénytelen volt törölni egy posztját, azt követően, hogy a szurkolók „trollkodással” vádolták.

December 18-án este egy izgalmakkal teli döntővel ért véget a 2022-es labdarúgó világbajnokság, amely után az argentin klasszis, Lionel Messi emelhette magasba a trófeát. Korunk másik nagy sztárjának, Cristiano Ronaldónak ugyanakkor már nem sikerült ilyen jól a torna, a portugálok ugyanis búcsúzni kényszerültek a Marokkó elleni negyeddöntőben.

Ezek tükrében nem biztos, hogy átgondoltan cselekedtek a torna közösségi oldalát kezelők. A katari esemény hivatalos fiókjára ugyanis néhány nappal a vb-döntő után egy képet tettek fel, melyen a hüvelykujját feltevő Cristiano Ronaldo látható, a fotóhoz pedig ezt írták: Nyomj egy lájkot, ha igazán élvezted a katari világbajnokságot.


A poszt alatt néhány perc alatt megjelentek az elégedetlenkedő szurkolók, akik ízléstelennek találták a bejegyzést.

„Elképesztő szintű trollkodás a @FIFAWorldCup-tól” – írta egyikük.

„A fiók kezelője egy Messi-rajongó srác” – tette hozzá egy másik felhasználó.

„Undorító. Ez azt mutatja, hogy az emberek, akik ezt posztolják, nem tisztességesek, és mindig is Messi mellett álltak. Az igazság az, hogy soha nem beszélhetünk Messiről anélkül, hogy ne említenénk meg CR7-et, és fordítva. Széppé tették a fiatalkoromat, és örökké hálás leszek, hogy mesélhetek róluk az új generációnak” – fejtette ki véleményét, egy újabb felhasználó.

A kritikákat olvasva az oldal szerkesztői is elgondolkodhattak, hogy jó ötlet volt-e pont Ronaldót választani illusztrációnak a képhez, ugyanis gyorsan törölték a posztot.

Borítókép: Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Videók