Megvenné Messi vb-döntőn viselt mezét? Itt a lehetőség!

Az argentin klasszis hat mezére lehet licitálni.


Hat, Lionel Messi által a 2022-es katari világbajnokságon viselt mezből álló szettet árvereznek el decemberben – jelentette be hétfőn a Sotheby's aukciósház.

A cég több mint 10 millió dolláros bevételt remél a kollekcióból, amelyet november 30. és december 14. között online árvereznek, majd a Sotheby's New York-i központjában állítják ki nyilvánosan. Ezzel a kollekció a valaha árverésen eladott legértékesebb sportemléktárgy-gyűjtemény lenne.

A kék-fehér csíkos mezeket Messi a Szaúd-Arábia és Mexikó elleni csoportmérkőzéseken, majd a 16 között Ausztrália ellen, a negyeddöntőben Hollandia ellen, az elődöntőben Horvátország ellen és a döntőben Franciaország ellen viselte. Az akkor 35 éves argentin csapatkapitány hét góllal járult hozzá a világbajnoki címhez.

Összehasonlításképpen: a legdrágább aukción eladott mezt az amerikai kosárlabdázó legenda, Michael Jordan viselte. Az NBA 1998-as bajnoki döntőjében - amely Jordan utolsó bajnoki címét jelentette a Chichago Bullsszal - hordott szerelés 2022 szeptemberében 10,1 millió dollárért kelt el.

„Az eladásból származó bevétel egy részét jótékony célra fordítják” – tette hozzá a Sotheby's aukciós ház.

Borítókép: Michael Regan - FIFA/FIFA via Getty Images

Videók