Mbappé: Erre építettem fel az egész szezonom!

A világbajnokság „megszállottja”.


 A franciák vasárnapi nyolccadöntőjén két gólt szerző francia támadó elárulta, megszállottnak tartja magát a vb-t illetően, mivel szeretné másodszor is magasba emelni a trófeát.

A 23 éves játékos 2018-ban már felrepítette a trónra a válogatottat, most pedig minden vágya, hogy ezt megismételje.

„Ez álmaim versenye, megszállottja vagyok a vb-knek!”

„Szerencsés vagyok, hogy egész szezonban játszhattam és felépíthettem magam testileg és lelkileg. Készen akartam érkezni, hogy meg tudjam ragadni a pillanatot, és egyelőre jó úton járunk, viszont még messze vagyunk attól a céltól, amit kitűztünk magunk elé.”

Mbappé már öt gólos a vb-n, amit szerinte részben annak is köszönhet, hogy a torna elején nem volt hajlandó az újságírók rendelkezésére állni.

„Tudom, sok kérdés volt, hogy miért nem szólalok meg. Semmi személyes nem volt benne, csak 100%-osan a versenyre akartam koncentrálni.”

Nemrég derült fény arra, hogy a francia szövetséget akár meg is bírságolhatják Mbappé médiamegjelenésének hiánya miatt, ezt azonban a játékos boldogan vállalja magára.

„Most tudtam meg, hogy a szövetség büntetést kaphat ezért. Vállalom a bírság kifizetését, nem szabad nekik bűnhődni az én személyes döntésem miatt.”

Fotó: John Todd/ISI Photos/Getty Images

 

Videók