Ezért takarítanak ki maguk után minden meccsen a japánok

Felfedték mi áll az akciójuk mögött. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön


A japán szurkolók elárulták, miért takarítanak ki maguk után minden mérkőzés után.

A japán drukkerek lenyűgözték a világot azzal, hogy a Németország elleni csoportmeccs után ottmaradtak a stadionban és zsákokba szedték az ott található szemetet. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy így jártak el a japánok. 2019-ben a női világbajnokságon szintén kitakarítottak maguk után.

Most elmagyarázták, pontosan mi áll cselekedetük mögött.

„Tiszta a szívünk, ezért a lelátóknak is tisztának kell lenniük” – mondta az egyik szurkoló az Al Jazeerának.

„Azt tanítják nekünk, hogy tisztábban kell hagyni a dolgokat, mint ahogyan azt találtuk, ez az atarimae. És hogy mindig ki kell fejeznünk a hálát” – tette hozzá egy másik.

Egy harmadik drukker azt is elárulta a szemétszedéshez használt zacskókat ők maguk viszik a stadionokba.

„Ezeket a zacskókat mindenkinek kiosztjuk, aki a japán szurkolói területen ül. Tehát ha a csapatunk sikerrel jár, kékre festhetjük ezt a részt. Kultúránk része, hogy távozáskor rendet rakunk és takarítunk” – fejtette ki.

„Amit Ön különlegesnek gondol, az valójában nem szokatlan számunkra. Amikor vécét használunk, mi magunk takarítjuk ki. Amikor kilépünk egy szobából, ügyelünk a rendre. Ez a szokás. Nem hagyhatunk el egy helyet anélkül, hogy ne tisztítsuk meg. Ez az oktatásunk, és a mindennapi tanaink részét képzi” – jelentette ki egy másik drukker, míg volt, aki megjegyezte, a tisztaság és a rendezettség olyan számukra, mint a vallás, és nagy kincsként értékelik azt.

 

Kezdődik a világbajnokság. Itt az ideje egy kis játéknak. Ki lesz a Sport365 világbajnokságának világbajnoka? Csatlakozzatok a képre kattintva!

Borítókép: Twitter.com

Videók