A mexikóiak garantálták az amerikaiak biztonságát

Ígérik, sem a küldött, sem a szurkolók nem lesznek veszélyben.


Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége (USSF) megkapta a mexikói szervezettől (FMF) a biztonsági garanciákat azt követően, hogy a közép-amerikai országban a hét végén egy bajnoki találkozón a szurkolók részéről erőszakos cselekmények történtek.

Querétaróban az Atlas csapata vendégeskedett, és a drukkerek közötti, az eseményről készített videók tanúsága szerint rendkívül brutális összecsapás során 26 ember, többségük férfi szorult kórházi ápolásra. Közülük háromnak kritikus az állapota.

A mexikói és az amerikai válogatott március 24-én világbajnoki selejtező-mérkőzést vív egymással. Így a szombaton történtek után az USSF garanciákat kért a házigazda FMF illetékeseitől, hogy hivatalos küldöttségük tagjai és szurkolóik biztonságban lesznek Mexikóvárosban.


A CONCACAF-térségben 11 fordulót követően, három körrel a zóna március végi zárása előtt a mexikói és az amerikai együttes azonos pontszámmal áll - az éllovas Kanada mögött -, így igazi rangadóra van kilátás. A zóna selejtezősorozatának utolsó, harmadik szakaszában már csak nyolc csapat szerepel, közülük az első három jut ki az év végén sorra kerülő katari vb-re, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik majd.

 

Borítókép: Facebook.com/U.S. Soccer

Videók