A FIFA vizsgálatot indít a német válogatott ellen

A spanyolok elleni meccs előtt megszegték a szabályokat.


A FIFA vizsgálatot indít Németország ellen, mivel szerintük a válogatott megsértette az egyik sajtótájékoztatóval kapcsolatos szabályt a Spanyolország elleni mérkőzése előtt.

A FIFA szabályai szerint, minden világbajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón részt kell vennie a két válogatott szövetségi kapitányának, és mindkét csapatból 1-1 játékosnak is. Ehhez képest az 1-1-re végződött Spanyolország-Németország összecsapás előtti sajtótájékoztatón a németek részéről csak a szövetségi kapitány, Hansi Flick vett részt.

Mivel minden mérkőzés előtti sajtótájékoztatóra a dohai IBC-ben kerül sor, a németek azzal indokoltál döntésüket, hogy nem szerették volna, ha egy játékosukra extra terhelés hárul a több, mint 200 km-es utazás miatt.

Amint a Kicker beszámolt róla, Németország az esemény előtt azt javasolta, hogy a sajtótájékoztatót az edzőtáborukban vagy a médiaszállóban tartsák, de a FIFA elutasította ezt a lehetőséget.

„Egyedül jöttem, mert nem akartuk, hogy egy játékos három órát töltsön az utazással" - magyarázta Flick a játékos hiányát.

„Mind a 26 játékos fontos, és mindenkinek a játékra kell koncentrálnia. Optimista vagyok” - tette hozzá.

Bár Flick indoklása teljesen érthetőnek tűnik, a FIFA Fegyelmi Bizottsága úgy döntött vizsgálatot indít a németek ellen, a vb szabályzatának 44. cikkelyének megsértése miatt.

Németország egyébként nem először került összetűzésbe a FIFA-val ezen a tornán. Azt követően, hogy a szervezet megtiltotta a játékosoknak, hogy a „One Love” feliratú karszalaggal lépjenek pályára, a csapat tagjai tiltakozásul kezüket a szájukra helyezve készítették el a csapatfotóikat.

Borítókép: Patrick Smith – FIFA/FIFA a Getty Images

Videók