Ettől a góltól még Tite is táncra perdült

A brazilok igazi örömünnepet rendeztek Dél-Korea ellen.


A Brazilok 4-0-ra legyőzték Dél-Korea válogatottját a katari világbajnokságon a legjobb 16 között, Richarlison gólját látva pedig még a csapat szövetségi kapitánya, Tite is táncra perdült.

A brazil válogatott megnyerte első két csoportmeccsét, ám a záró fordulóban meglepetésre 1-0-ra kikapott Kameruntól. A Selecao tagjai azonban gyorsan kiküszöbölték a csorbát, és a Dél-Korea elleni nyolcaddöntős mérkőzésen már az első perctől kezdve brillíroztak. Kevesebb, mint 10 perc alatt megszerezték a vezetést Vinicius találatával, majd nem sokkal később tovább növelték előnyüket. A 13. percben ugyanis tizenegyeshez jutottak, amit a most visszatérő Neymar értékesített.

A 29. percben aztán jött az igazi örömünnep, Richarlison elképesztő góljával jelezte, ma minden róluk szól. A nem mindennapi találatot követően a brazilok szövetségi kapitánya, Tite először az oldalvonal mellett lemásolta játékosa gólörömét, majd csatlakozott csapatához, akikkel vad táncba kezdett.


Nem sokkal Richarlison találata után Lucas Paqueta talált be közelről, így már az első játékrész végén 4-0-ra vezettek a brazilok.

Tite „fiai” a második félőben is számos alkalommal veszélyeztették Dél-Korea kapuját betalálniuk azonban nem sikerült. Nem úgy, mint Paik Seung-ho-nak, aki megszerezte csapatának a szépítő gólt. A mérkőzés így 4-1-re végződött, a brazilok pedig készülhetnek a Horvátok elleni negyeddöntőre.

Borítókép: Michael Regan – FIFA/FIFA a Getty Images

Videók