A szaúdi edző így tüzelte fel játékosait Messiék ellen - videó

Ez szenvedélyesre sikerült.


A szaúd-arábiai szövetségi kapitány, Herve Renard szenvedélyes beszédet tartott játékosainak az argentinok elleni mérkőzés félidejében.

Argentína válogatottja az előzetes értékelések alapján a 2022-es katari világbajnokság egyik legnagyobb esélyeseként kezdte meg a szereplését, ám rögtön az első mérkőzésén nem várt akadályba ütközött. Lionel Scaloni fiait a jóval gyengébbnek számító szaúd-arábiaiak verték meg, 2-1-re.

A szaúdiak ezzel egyik legnagyobb sikerüket érték el. Napokkal a történelmi pillanat után a szövetség a közösségi oldalán tette közzé azt a videót, amelyen Herve Renard félidei beszéde látható. A szakember külön-külön is szólt játékosaihoz, majd a következő szavakkal küldte pályára fiait.

„Nem éreztek itt valamit? Nem érzitek, hogy vissza tudunk jönni? Nem érzitek!? Nyugodtan játszanak. Gyerünk, srácok – ez a világbajnokság! Adjatok bele mindent! Na gyerünk, rázzátok fel magatok!”

A szenvedélyes beszéd még épp időben tüzelte fel a játékosokat, akik a második félidőben abban a tudatban léphettek pályára, hogy nekik nincs vesztenivalójuk.

Arról, hogy az elmondottak milyen hatást gyakoroltak a csapatra, a szaúdiak középpályása, Abdulellah Al-Malki beszélt a mérkőzést követően.

„Van egy őrült edzőnk. A félidőben motivált minket, és olyan dolgokat mondott, amelyik miatt fel akartuk szántani a pályát” - Daily Mail szerint az Alkass Sports csatornának.

Al-Malki hozzátette, őt könnyekig hatották Renard szavai.

„Az Istenre esküszöm, hogy a meccs előtti beszélgetésen sírtam. Olyan mértékben motivált minket, hogy alig vártuk, hogy elkezdődjön a meccs."

 

Kezdődik a világbajnokság. Itt az ideje egy kis játéknak. Ki lesz a Sport365 világbajnokságának világbajnoka? Csatlakozzatok a képre kattintva!

Borítókép: Harry Langer/DeFodi Images a Getty Images

Videók