A németek többsége elutasítja a kétévenkénti világbajnokságot

A lakosság 66 százalék megtartaná a jelenlegi négyéves ritmust.


A németek kétharmada ellenzi Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ötletét a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

Egy felmérés szerint - amely a dpa német hírügynökség megrendelésére készült - a lakosság 66 százalék megtartaná a jelenlegi négyéves ritmust, 11 százalék ért egyet a sűrűbb lebonyolítással, három százaléknak egyik szisztéma sem tetszik, 21 százalék pedig nem kívánt véleményt nyilvánítani a kérdésben. Korábban Hansi Flick német szövetségi kapitány és Oliver Birehoff sportigazgató is nemkívánatosnak nevezte az újítási javaslatot.

A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, továbbá az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is hangot adott aggodalmának. A FIFA december 20-án tanácskozást rendez a témában.

Borítókép: fifa.com

Videók