Az Inter Miami megígérte Messinek, hogy elbúcsúzhat a Barcától

Egy méltó lezárást szeretnének adni Messinek.


Jorge Mas, az Inter Miami tulajdonosa interjút adott a Club del Deportistának, amelyről a Marca számolt be, és amelyben elárulta, hogy az egyik paktumot Leo Messi szerződtetése érdekében kötötték meg.

Mas elismerte, hogy "nyilvánvalóan a világ legjobb játékosaként nagy volt a verseny, nagyon nagy. Nem csak a PSG által kért szerződéshosszabbítással, a Barcelonába való esetleges visszatéréssel és a szaúd-arábiai ajánlatokkal is versenybe kellett szállni. Őszintén szólva, nagyon intenzív volt ez a néhány hónap, több találkozóm is volt Rosario, Barcelona, Madrid, Párizs, Miami, Doha.... között. Veszélyben láttam az akciót? Semmi kétség. Nagy volt a nyomás.”

Ezzel a helyzettel szembesülve az ügyvezetőnek ígéretet kellett tennie a játékosnak: "Messi távozása a Barcelonától nem volt a legjobb neki, nem tudott elbúcsúzni a klubjától, amely gyerekként fogadta őt, és azt hiszem, a körülmények nem úgy alakultak, ahogy Lionel szerette volna. Ígéretet tettem neki, hogy a következő években mindent megteszek azért, hogy lehetőséget adjak neki arra, hogy elbúcsúzhasson a barcelonai szurkolóitól. Az Inter Miami és a Barcelona megpróbál valamilyen meccset összehozni”.

Jorge Mas elárulta, hogy már négy éve hajszolta ezt a transzfert. „2019-ben megbeszéltem egy találkozót Jorge Messivel. Ott David Beckham és én három órán keresztül magyaráztuk Jorge-nak a Miami-projektet. Azt mondtam neki: "A fiadnak lehetősége lesz új örökséget teremteni, mert képes lesz megváltoztatni egy ország sportágát", és ez nagyon kevés sportolónak adódik meg”.

Hozzátette, hogy "négy és fél évig tartott Lionel és családja meggyőzése, hogy döntsenek. Soha nem vesztettem el a hitemet. Meg voltam győződve arról, hogy Lionel Messi érkezni fog, láttam, hogy a világbajnokság után hatalmas lehetőségünk van”.

Borítókép: Carmen Mandato/Getty Images

Videók