A MLS vezetője figyelmeztette Messit és Neymart

A liga vezetője szerint nincs szükségük visszavonulásra készülő sztárokra.


Don Garber, az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) vezetője szerint nem szerencsés, ha visszavonulásra készülő sztárjátékosok utolsó állomáshelyükként tekintenek a tengerentúli pontvadászatra.

Az MLS-vezető azt követően foglalt állást a kérdésben, hogy napokkal korábban Neymar, a Paris Saint-Germain 30 éves brazil támadója azt nyilatkozta: karrierje vége előtt szívesen szerepelne legalább egy szezont az MLS-ben, ahol rövidebb az évad és van három hónap vakáció. Ezzel szemben Garber kiemelte: azon dolgoznak, hogy az MLS tehetséges fiatal játékosoknak jelentsen továbblépési lehetőséget, illetve olyan futballisták számára is vonzó legyen, akik éppen a karrierjük csúcsán vannak.

"Nincs szükségünk viszont olyan nagynevű játékosokra a pályafutásuk végén, akik úgy döntenek, hogy majd az MLS-ből vonulnak vissza" - nyilatkozta.

Neymart jelenlegi szerződése 2025-ig köti a PSG-hez. A közelmúltban olyan ismert, életkorban a brazillal megegyező játékosok kötelezték el magukat MLS-klubokhoz, mint a svájci Xherdan Shaqiri vagy éppen az olasz Lorenzo Insigne. A 30 éves Shaqiri két héttel ezelőtt igazolt az Olympique Lyontól a Chicago Fire együtteséhez, míg a Napoli 30 éves csapatkapitánya előszerződést kötött a Toronto FC-vel - négy évre kötelezte el magát -, olaszországi megállapodása az idény végén, júniusban jár le.

Borítókép: PSGUltras/Twitter

Videók