Zidane úgy fejezte be a szezont, ahogy Lopetegui elkezdte

28 éve nem produkált ennyire rossz szezont a Real.


Zinedin Zidane a Real élén töltött második regnálásának eleje szinte teljesen ellentétesen sikerült, mint az első. A záró fordulóban elszenvedett Real Betis elleni vereség több dolog miatt is különösen nagy jelentőségű – attól függetlenül is, hogy nem sikerült kellemes emlékkel búcsúztatni a szezont, ahogy azt minden csapat szeretné, főleg hazai pályám.
 
Ez a 0-2-es vereség a Madrid 12. bukása volt a LaLiga idei kiírásában, és ötödik hazai pályán – a blankók az 1995/56-os idény óta nem produkáltak ilyen rossz eredményt és csak egy vereségre voltak mindenkori legrosszabb mérlegüktől 1973/74-ből. Minden sorozatot figyelembe véve ez volt 18. vereségük, amivel túlszárnyalták eggyel a 1998/99-es szezonban elszenvedetteket.
 
Hogy bizonyítsák, második alkalommal semmi nem olyan, mint elsőre, Zidane második első tizenegy meccsén közel sem produkáltak olyan eredményeket, mint első regnálása esetén, amikor Rafa Benítezt váltotta 2016 januárjában. Sőt, mostani mérlege rosszabb, mint Benítezé, sőt másik elődjénél, Santiago Solariénál is. Visszatérése óta a Madrid öt győzelmet, két döntetlent és négy vereséget hozott össze, ami megegyezik Lopetegui első 11 meccsén mutatott eredményekkel. 
Fotó forrása: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
 
A Real Madrid edzőinek mérlege első 11 meccsét követően
Benítez 7 győzelem-4 döntetlen-0 vereség
Zidane 8-2-1
Lopetegui 5-2-4
Solari 7-1-3
Zidane 5-2-4
 
Az eredmények minden sorozatot figyelembe vesznek (LaLiga, Bajnokok Ligája, Király Kupa és UEFA Szuper Kupa).

Videók