Zidane az alapcsapatának teljes hátvédsorát elveszítette

Mendy ismét megsérült.


A keddi vizsgálatok sípcsontsérülést állapítottak meg Ferland Mendynél, a spanyol bajnokságban címvédő Real Madrid francia labdarúgójánál.

A klub honlapja nem adott arra vonatkozóan tájékoztatást, hogy Mendy mennyi időre esik ki a klubszezon hajrájában, de az As spanyol sportnapilap értesülése szerint mintegy háromhetes kihagyás vár rá, ez pedig azt jelenti, hogy a 2020/21-es kiírásban már nem léphet pályára. Mendy az elmúlt egy hónapban vádlisérüléssel bajlódott, a fővárosiak stabil kezdőjátékosa ezért ebben az időszakban csak egy mérkőzésen léphetett pályára, hat találkozón viszont nem számíthattak rá.


Fotó: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Zinédine Zidane vezetőedző munkáját az idény során alaposan megnehezítették a gyakori sérülések, a soron következő, Granada elleni csütörtöki találkozón ismét nélkülözni kényszerül alapcsapatának teljes hátvédsorát: Mendy mellett a jobb oldali védő Daniel Carvajal, valamint Raphaël Varane, Sergio Ramos belső páros sem bevethető. Sajtóhírek szerint közülük egyedül Varane esetében van esély a visszatérésre még a szezon vége előtt, a francia védő az utolsó két fordulóban talán játszhat.

A La Ligában a 35. fordulót követően az Atlético Madrid 77 ponttal áll az élen, megelőzve az egyformán 75 pontos Real Madridot és FC Barcelonát. Utóbbi csapatok között az egymás elleni jobb eredmény dönt a címvédő fővárosiak javára.

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók