Xavinak ennyi pénzből kell megszereznie a kiszemeltjeit

Kiderült, a katalánok mennyit szánnak az átigazolásokra.


A Barcelona ezen a nyáron több nagy nevet is szeretne elcsábítani, ugyanakkor a nehéz anyagi helyzete miatt, még mindig nehéz helyzetben van. Nemrég kiderült, mennyi pénzt áldoznának ezen a nyáron arra, hogy megszerezzék kiszemeltjeiket.

A katalánok ezen a nyáron leginkább a Bayern München sztárját, Robert Lewandowskit szeretnék leigazolni, de élénken érdeklődik a Manchester City középpályása , Bernardo Silva , a Leeds szélsője, Raphinha és a Sevilla középhátvédje, Jules Kounde iránt is.

A német bajnok Bayern nem hajlandó megválni Lewandowskitól, de a lengyel válogatott játékos korábban úgy nyilatkozott, hogy máshol látja a jövőjét, és szívesen csatlakozna a Barcelonához. A klub vélhetően 34,5 millió font értékű ajánlatot tesz majd érte. 7

Állítólag a Manchester Cityben játszó Silva is szeretne a katalánokhoz igazolni, ezért 2021-ben már üzent is a Barcelona illetékeseinek, hogy szerezzék meg őt.

Raphinhával kapcsolatban a hírek szerint a Barcelona már tett egy hivatalos ajánlatot, de az elmarad a Chelsea 60 millió fontos ajánlatától, amit a Leeds elfogadott. Raphinha és ügynöke, Deco azonban időt szakít, hogy megvárja a Barcelona legjobb ajánlatát.

A Mundo Deportivo spanyol hírportál arról ír, hogy Xavi 172 millió fontot költhetne arra, hogy megszerezze a játékosait, ugyanakkor a katalánok reménykednek abban, hogy tovább tudják bővíteni ezt a keretet. Ennek érdekében a héten bejelentették, hogy eladják a televíziós jogaik 10%-át a Sixth Street Partners amerikai befektetési társaságnak az elkövetkezendő 25 évre, és hajlandóak arra, hogy még további részek eladását kíséreljék meg.

A Barcelona illetékesei azt remélik, hogy július 17-ig megkötik a második tévés jogokról szóló megállapodást. Ha az üzlet sikeres lesz, tovább növelhetik a mozgásterük a négy fő célpontjuk megszerzésért.

Borítókép:Jose Breton/Pics Action/NurPhoto a Getty Images

Videók