Xavi szerint Európában megmaradhat a katalán uralom

A távozó legenda úgy gondolja, hogy a következő évek is a Barcelona uralmának jegyében telhetnek el Spanyolországban és Európában.


 
 „A következő két-három évben halmozhatjuk a trófeákat, mert nagyszerű csapatunk és remek edzői gárdánk van. A La Ligában és a Bajnokok Ligájában is mi vagyunk a favoritok. Nehéz lesz ismét triplázni, de amikor Guardiolával nyertünk, vagy amikor most nyertünk, januárban még mindenki kinevetett bennünket” – fogalmazott a katalán legenda.
 
Xavi azt sem tagadta, kapott új szerződési ajánlatot a klubtól, ő mégis az al-Szaddot választotta. 
 
„Josep María Bartomeu még a lakásomra is eljött, hogy meggyőzzön és maradjak a Barcánál. Ő, Zubizarreta és Luis Enrique is megpróbált rábírni a maradásra. 2018-ig szóló szerződést kínáltak, nagyon érdekesen hangzott, de eljött a búcsú ideje” 
 
 
Ugyanakkor az is biztosnak tűnik, Xavi előbb-utóbb újra nevelőegyesülete szolgálatába áll: 
 
„Az a célom, hogy visszajöjjek ide, ez a klub az otthonom. Csak mielőtt ezt megteszem, meg kell tanulnom, hogyan tudok tovább dolgozni a futballban. De eltökélt célom, hogy visszatérjek. Nem tudom, hogy erre három vagy négy év múlva kerül sor, de az biztos, hogy akkor kerül rá sor, amikor felkészültnek érzem magam.” 

Videók