Xavi reagált a vádakra: „Mikor nyomtak bennünket a bírók?”

A katalán edző szerint elő kell venni a régi újságokat.


A Negreiro-ügy legfrissebb állása szerint a barcelonai bíróság befogadta a játékvezetők megvesztegetéséről szóló vádiratot az FC Barcelona ellen. Ezt nem hagyta szó nélkül Xavi Hernandez, a klub vezetőedzője.

„Nem gondolok erre. Nagyon kevés időm van, a csapatra koncentrálok. Ami Mallorcán történt velünk, ami a Sevilla ellen vár ránk...Nem ezzel foglalkozom. Hetente új hírek érkeznek. A véleményem pedig már ismert. Meg kell nézni az archívumot, a régi újságokat. Soha nem éreztem, hogy a bírók nekünk kedveznének” – nyilatkozta a tréner.

A Barca az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszott Mallorcán, előtte hazai pályán (az olimpiai stadionban, mivel a Camp Nou átépítés alatt áll) kétgólos hátrányból fordítva győzték le a Celta Vigo együttesét.

„Elveszítjük a párharcokat, rosszul helyezkedünk... És idő előtt támadunk. Hiányzik a nyugalom. Sok a felesleges labdavesztés. Korábban sem volt minden tökéletes, ahogy most sem minden rossz. Jó úton járunk, higgyék el nekem. Mindig fontos a győzelem, hogy jó érzéssel várjuk a következő meccseket. Mallorcán nem voltunk jók, de elemeztük a helyzetet. Pénteken újra élre állhatunk, addig várjuk a többi eredményt” – szögezte le Xavi.

A Barcelona – Sevilla mérkőzés pénteken 21:00-kor kezdődik.

Borítókép: Alex Caparros/Getty Images

Videók