Xavi Messivel beszélt, az argentin tudtára adta, mikor hoz döntést jövőjéről

A párizsi távozás hivatalos, így a katalánok szurkolói reménykedhetnek.


Csütörtökön hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Lionel Messi távozik a PSG-től, így már csak az a kérdés, hol folytatja. Xavi, a Barcelona edzője a Mundo Deportivonak arról beszélt, hogy továbbra is tárt karokkal várják az argentint.

„Ezerszer elmondtam már, hogy nyitva állnak az ajtók előtte. Én vagyok az edző és tudom, hogy segíthet nekünk, ha úgy dönt, jön, de a végső soron úgy gondolom, hogy egy kicsit egyedül kell hagynunk. Befejezi a szezonját Párizsban, akiket rendkívül tisztel és a lehető legjobban szeretné lezárni a történetet, a szerződése lejártával pedig minden joga megvan ahhoz, hogy eldöntse hova akar menni, hol akarja befejeznni a karrierjét.”

A Barca edzője azt is elárulta, hogy a támadó azt ígérte, jövő héten döntést hoz.

„Azt mondta a következő héten meghozza a döntését és egyedül kell hagynunk. A végén, ha Leoról beszélünk minden egyes nap, nem hiszem, hogy hamarabb kapunk választ. Most még van vagy 200 elmélet mi történik majd, de jövő héten dönt a jövőjéről és a mi ajtóink nyitva állnak, nincs több vita.”

Xavi a többi lehetséges célpont kapcsán, akiket Busquets helyére szemeltek ki, mind Kimmichet, Bernardo Silvát és Zubimendit illetően annyit tett hozzá, hogy fantasztikus játékosokról van szó, de rendkívül nehéz lesz őket megszerezni.

Lionel Messit illetően a Barcelona mellett Szaúd-Arábiából és az Egyesült Államokból érdeklődnek utána.

Borítókép: Getty Images Europe /  NurPhoto

Videók