Xavi: Kötelességünk a szurkolóinkat büszkévé tenni, még akkor is, ha épp nem tudunk győzni

A debütáló Xavi büszkévé tenné a szurkolókat.


Büszkévé tenné a klub szurkolóit Xavi Hernández, aki szombaton a városi rivális Espanyol ellen mutatkozik be vezetőedzőként az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadján.

A Ronald Koemant váltó 41 éves tréner leszögezte: futballistáinak tudatosítaniuk kell magukban, hogy a gránátvörös-kékek játékosai, és minden percben tudásuk legjavát nyújtaniuk a pályán.

"Az eredmények az ellenfeleinktől és a játék képétől fognak függeni, de kötelességünk a szurkolóinkat büszkévé tenni, még akkor is, ha épp nem tudunk győzni" - fogalmazott a Barcelonában 24 éven át szerepelt, a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen pályára lépett korábbi klasszis középpályás. Mint elmondta, edzőként "kevésbé ideges", mint futballistaként volt, hiszen a pályán jó teljesítményt nyújtani nehezebb.

Welcome back home, Xavi!
FOtó: fcbarcelona.com

Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben a katari al-Szadd együttesétől érkezett szakember, a Lionel Messi távozása után önmagát kereső csapat ugyanis csupán a kilencedik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-csoportjából sem biztos még a továbbjutása a nyolcaddöntőbe. Játékosként Xavi - teljes nevén Xavier Hernández Creus - 25 trófeát nyert a csapattal, köztük négy Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet.

Borítókép: fcbarcelona.com

Videók