Xavi: erre még mi sem számítottunk

A katalánok 4-0-ra nyertek a Bernabeuban.


Xavi Hernández elismerte, hogy nem számított arra, hogy a Barcelona ilyen kényelmesen nyer a Real Madrid ellen a Santiago Bernabeuban.

A katalánok végül 4-0-ra nyertek Pierre-Emerick Aubameyang remek teljesítményének, valamint Ronald Araujo és Ferran Torres egy-egy góljának köszönhetően.

„Keményen dolgoztunk ezért az eredményért. Arra azonban nem számítottunk, hogy ennyivel jobbak leszünk az otthonukban. Nyitottabb játékra számítottunk, de nagyon boldog vagyok.”

A Barcelona győzelmét sokan ahhoz hasonlítják, amikor a Pep Guardiola féle csapat nyert a Bernabeuban 6-2-re még 2009-ben, és Xavi úgy gondolja, hogy a két eredmény hasonló.

„Összehasonlítható. Hatalmas fölényben játszottunk, mind a gólok, mind a játék tekintetében. Hatalmas mosollyal távozunk. A munkát azonban folytatnunk kell. Ez nem egy trófea. Alázatosnak kell lennünk. Ma ünneplünk, majd pihenünk, de már gondolnunk kell a Sevillára. Ez csak három pont. Nem hiszem, hogy ezzel megközelítjük a bajnoki cím megszerzését, nagyon nehéz helyzetben vagyunk. De a mai nap egy nagy lépés. Először is szeretnénk Bajnokok Ligáját érő helyen végezni, aztán meglátjuk. Ez a győzelem megerősíti bennünk azt, hogy jó irányba haladunk. Még nem értük el a kitűzött céljainkat, de folytatnunk kell a kemény munkát.”

Forrás: marca.com
Borítókép: Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images

Videók