Xavi az Al-Sadd csapatából hozna csatárt

A spanyol vezetőedző keresi az olcsó, de jó megoldást.


Xavi, a Barcelona vezetőedzője januárban korábbi klubjából igazolhat. Az Al-Sadd algériai játékosát, Baghdad Bounedjah-t szemelte ki a spanyol szakember.

Xavi a múlt hónapban érkezett Barcelonába Ronald Koeman helyére, miután két évig Katarban dolgozott. A 41 éves egykori játékos 2020/21 végén szerezte meg a Qatar Stars League címét, Bounedjah pedig 21 góllal a liga gólkirálya lett. Boundejah Katar domináns gólgépévé nőtte ki magát, miután 2015-ben átigazolt a tunéziai Étoile Sportive du Sahel csapatától, azóta már három gólkirályi címnek örülhetett. Összességében a 29 éves játékos 169 gólt szerzett 165 meccsen az Al-Sadd színeiben.

Xavi chooses his second reinforcement for Barcelona: he plays in Qatar -  American Post
Fotó: Twitter

A Diario Sport értesülései szerint Xavi a támadószekciót szeretné 2022 elején megerősíteni, mivel kétségei vannak Sergio Aguero és Luuk de Jong katalóniai jövőjével kapcsolatban. Bounedjah szerződése 2024-ig szól az Al Sadddal, azonban a Barcelona egy 8 millió eurós ajánlattal Európába csábítaná.

Frissítés

„Rendkívüli játékos, de nem érdeklődünk iránta, nem tudom, honnan jött ez a történet. Nem igazolunk az Al-Sadd csapatából… elvileg (nevet).” – cáfolta Xavi a híreszteléseket.

Forrás: football-espana.net és marca.com
Borítókép: youtube.com

Videók