Xavi apja 1999-ben: Holnap aláírhatunk a Real Madridhoz, ha akarod

Amikor Xavi majdnem a Real Madrid játékosa lett. Top5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Kiderült, hogy a Barcelona akkori 18 éves tehetsége, Xavi Hernández nagyon közel állt ahhoz, hogy az ősi rivális Real Madridhoz igazoljon.

A Real Madrid ajtajából tért vissza anno Xavi, aki a nevét aranybetűkkel írta be a Barcelona történelmébe, miután számos kupa- és bajnoki címet nyert Barcelonában, most pedig a legendás klub edzője. Manuel Angel Romero, a Real Madrid egyik megfigyelője fejtette ki a legendás sztorit.

Kép
Fotó: N.R.J/Twitter

Mit mondott Romero?

Miután pályafutása során sok katalán játékost hozott a Real Madridhoz, Romero a Marcának adott spanyol sajtónyilatkozatában elmondta, hogy Xavit nagyon fiatalon szerette volna a Real Madridhoz vinni, és nagyon is közel álltak hozzá, amikor a spanyol középpályás még csak 18 éves volt.

„Az 1999. január 10-i Camp Nouban lejátszott Athletic Bilbao meccsen Louis van Gaal Guardiolát játszatta Xavival szemben. Xavi édesapja, Joaquin nem volt elégedett ezzel a döntéssel. A félidőben összefutottam vele, és szemrehányást tett Van Gaalra. Azt mondta, hogy a Barcelona nem törődik Xavival, és csak Pep érdekli őket. Úgy tűnt, elege van ebből a helyzetből, és azt mondta nekem: „Holnap aláírhatunk a Real Madridhoz, ha akarod”. A második félidőben Xavi pályára lépett, a Barcelona pedig 4-2-re megnyerte a meccset, és ez az átigazolás nem történt meg. Xavi otthonában a Barcelona olyan volt, mint egy vallás, és mindig is a Barcelona játékosa akart lenni. Tulajdonképpen sokkal fiatalabb korban szerettük volna leigazolni Xavit. Akkoriban a Mercantil de Sabadellnél voltam, Xavi közeli barátja, apja pedig a Terrassa koordinátora volt. Mindannyian tudtuk, hogy a következő években felkerül a Barcelona felnőtt csapatába. Szerettük volna beszervezni, és még az apjával is beszéltünk arról, hogyan juthat el az edzésekre, de aztán jött Oriol Tort, és logikusan a Barcelonát választotta. Ez volt az álma" - mesélte Romero.

Forrás: goal.com
Borítókép: 90min.com

Videók