Xavi a Barcában? Könnyen elképzelhető

Ehhez azonban több feltételnek teljesülnie kell.


A Barcelona egykori legendás labdarúgója, Xavi Hernandez lehet Ronald KOeman utódja a katalán együttes kispadján, amennyiben a holland szakember szerződése lejár.

A Barca legenda minden követelménynek megfelel ráadásul nagyszerű kapcsolatot ápol a klub sportigazgatójával, Jordi Cruyffal. A Marca cikke szerint lehetséges, hogy ő lesz a katalánok edzője.

Xavi soha nem túrná ki Ronald Koemant. Nem tárgyalna a Barcelonával azért, hogy kitúrjam az edzőt. Különösképpen Koemant nem, akit a Barcelona ékkövének tart. Ez az első dolog. Xavi Hernandez biztos szomorúan figyeli, ahogy szenved egykori csapata, de soha nem árulná el őt.

Xavi és a Barcelona nagyon jó barátságot ápol egymással. Joan Laporta riválisa, Victor Font Xavi Barcelonába hozatalával akarta az elnökválasztást nyerni, de a korábbi spanyol középpályás soha nem beszélt Font, vagy bárki mellett, ami egyértelműen Laportának kedvezett. Xavi a közvélemény előtt mindig semleges maradt.

Ha az elnöknek szüksége van egy edzőre, és ő XAvit akarja, akkor leül vele és beszél. Az egykori elnök Bartomeu 2020 januárjában megkereste Xavit, hogy legyen a katalánok edzője, de ő elutasította az ajánlatot. Ha ekkor Xavi igent mond, akkor mindennek vége lett volna. Ilyen helyzetből kezdődne a beszélgetés Laporta és Xavi között.

Ekkor már kiderülne, hogy Laporta milyen szerződést kínálna az egykori legendának. Xavi biztos benne, hogy előbb vagy utóbb le fog ülni a katalánok kispadjára, ha a helyzet úgy adódna.

Egyeztetne az Al Sadd vezetésével. Xavi remekül érzi magát Katarban. Szerződése 2023-ig szól, és családja is nagyon boldog Ázsiában. Edzőként nyert két bajnokságot, szuperkupát, Emir kupát, októberben pedig másodszor vív döntőt utóbbiban az Al-Ryjan ellen, akinek az edzője, Laurent Blanc.

A Al-Ryjan együttese a tegnapi nap folyamán jelentette be, hogy leigazolta, a kolumbiai válogatott középpályást, James Rodriguezt.

Összességében ha Laporta hívná Xavit a gránátvöröskékek kispadjára, valószínűleg igent mondana.

Borítókép: Twitter.com 
Forrás: Marca.com 

Videók