Visszatérhet Luis Enrique, a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya

A szakember csalládi tragédia miatt mondott le a posztjáról tavaly.


Sajtóhírek szerint Luis Enrique visszatérhet az Európa-bajnoki résztvevő spanyol labdarúgó-válogatott kispadjára, leváltva Robert Moreno szövetségi kapitányt.

Luis Enriquét a tavalyi, oroszországi világbajnokság után nevezték ki szakvezetőnek, de személyes okokra hivatkozva márciusban és júniusban sem ült le a nemzeti együttes kispadjára az Eb-selejtezőkön, majd később lemondott posztjáról. A szakember kilencéves lánya augusztusban hunyt el csontrákban.

Enrique távollétében, majd távozása után a nemzeti csapat vezetését Moreno vette át, a korábbi segédedző tavasszal és nyáron mindhárom találkozóján győzelemre vezette a válogatottat, majd irányításával - immár hivatalosan is szövetségi kapitányként - hat meccsből négyszer nyert és két döntetlent játszott a csapat. Ezzel a spanyolok az F csoport élén zártak, öt ponttal Svédország előtt.

Moreno már szeptemberben jelezte: félreáll, ha Luis Enrique visszatérne a kispadra.

A médiainformációk nem térnek ki Moreno jövőjére, és a spanyol szövetség sem fűzött kommentárt a hírekhez. Annyi bizonyos, hogy Luis Rubiales elnök és Jose Francisco Molina sportigazgató kedden sajtótájékoztatót tart. 

Borítókép: Quality Sport Images/Getty Images

Videók