Vissza minden? Kútba eshet David de Gea átigazolása

Hiába egyezett meg mindenben a Real Madrid és a Manchester United De Gea átigazolásával kapcsolatban, a szükséges papírmunka nem készült el időben, pontosabban az aláírt papírok nem futottak be időben a spanyol profi ligához.


A Sky Sport értesülései szerint a dokumentumok 28 perc késéssel landoltak a liga irodájában, már az átigazolási időszak hivatalos zárása után.
 
A spanyol szokások alapján – a liga eddig soha nem engedélyezett határidő utáni igazolást – de Gea minimum januárig a United játékosa marad.
 
 
Hónapokig tartó huzavona után hiába egyezett meg mindenben a két klub, a spanyol kapus hat évre írt (volna) alá a Realhoz. Az egyelőre még kérdéses, 40 millió eurós üzlet részeként a Costa Rica-i hálóőr, Keylor Navas az ellenkező utat tenné meg, Madridból Manchesterbe kerülne.
 
A United arról tájékoztatta a Sky-t, hogy ők időben elküldtek minden szükséges dokumentumot, erre bizonyítékokkal is rendelkeznek.
 
 
A Sky spanyol szakírója, Guillem Balague elmondása alapján a liga nem kapta meg időben a dokumentumokat. Az átigazolás így nem történhet meg. Mindenben egyezség született David de Gea a barátnője házában volt, Florentino Pérez pedig a Santiago Bernabéuban. Navas szintén ott volt, épp orvosi vizsgálatokat végzett rajta a United csapata, miközben mindent aláírtak és küldtek Manchesterbe. A madridiak szerint nem érkeztek vissza időben a papírok.
 
Várhatóan a keddi nap folyamán a klubok a FIFA segítségét kérik majd a transzfer véglegesítésében, ugyanis mindkét csapat időben beregisztrálta az átigazolást a FIFA TMS-rendszerébe.
 

Videók