Vinicius Junior célja 2023-ban az Aranylabda

Egy új korszak kezdődik.


Vinicius Junior idén szerdán kezdi meg ötödik szezonját a Real Madrid színeiben, és mindent megtesz azért, hogy az előzőnél is jobb szezont fusson.

A brazil új ciklusa most szerdán kezdődik Helsinkiben. Az Európai Szuperkupa az első olyan trófea idén, amire fáj Vinicius foga. A brazil támadó céljaként azt tűzte ki, hogy még jobb szeretne lenni, mint az előző szezonban.

„Öt vagy hat Bajnokok Ligáját akarok nyerni ezzel a klubbal, és olyan befolyásos lenni, mint néhány legenda, aki itt játszott” - mondta egy nemrégiben az UEFA-nak adott interjúban.

De Vinicius nem csak csapatban szeretne elismeréseket szerezni. Úgy érzi, ideje rástartolni az Aranylabda megnyerésére. A brazil csalódott volt, amiért 2021-ben nem jutott be a legjobb 30 közé, annak ellenére, hogy gólt szerzett a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája döntőjében, és jó szezont futott a Real Madridban.

Az Aranylabda elnyerése ráadásul az egyik bónuszkikötés, amely Vinicius 2027-ig szóló szerződésében szerepel – hivatalosan még nem jelentették be az új kontraktusát.

Mivel Kylian Mbappé átigazolása meghiúsult a PSG-től, a klub sokat vár a 20 éves saját játékosától. Több gólt fog szerezni, mint tavaly, az biztos " - jósolta a klub egyik vezetője. Idén a világbajnokságon is láthatjuk, így minden adott ahhoz, hogy a brazilnak nagyszerű éve legyen.

Borítókép és fotók: Omar Vega/Getty Images

Videók